En familjeträdgård med det lilla extra ~ trädgårdsinspiration nr 4

2014 riksmöte STA 1Min favoritvy från denna trädgård. Ni som läser min blogg flitigt har sett den förr.

Trädgårdsamatörernas Riksmöte hålls en gång per år och innehåller bara trevligheter: mingel, god mat, nya bekantskaper och växtmarknad med många ”vill ha-plantor”. Och så besöksträdgårdarna då. I Växjö visades totalt 18 trädgårdar. Deltagarna lottades till olika bussar och alla som ville kunde se nio trädgårdar, uppdelade på två dagars bussfärder.

Det här var mitt första riksmöte och huvudet snurrade lite lätt efteråt, kan jag erkänna. Det var ganska snabba besök på runt en timme i trädgårdarna, någon gång mindre när trafiken försenade oss.

Men vilka trädgårdar! Jag ska inte visa alla, men några som jag personligen blev extra förtjust i. Mitt ute i skogen, mellan Växjö och Jönköping, låg en riktig pärla till trädgård. När bussen stannade på gårdsplanen råmade djuren i kapp.14 juni sta riksmöte 2014 trädgård nr 1 13

Runt bostadshuset fanns en trädgård  med många olika rum och vrår. En skönt grånad gärdesgård ramade in.14 juni sta riksmöte 2014 trädgård nr 1 6

Väl inne i trädgården var jag inte den enda som suckade över det fina växthuset med uppmurade odlingsbäddar och sköna sittplatser.14 juni sta riksmöte 2014 trädgård nr 1 9 14 juni sta riksmöte 2014 trädgård nr 1 8 14 juni sta riksmöte 2014 trädgård nr 1 7

En liten bäck rann genom trädgården från den stora dammen med näckrosor (som syns på första bilden).14 juni sta riksmöte 2014 trädgård nr 15

Och överallt i dessa Smålandsträdgårdar, den allra vackraste (i mitt tycke) sortens blå bergvallmo med en lätt anstrykning av violett. Önskar jag kunde ha den, men mördarsniglarna ser den som lördagsgodis…14 juni sta riksmöte 2014 trädgård nr 1 14

Vill du se bilderna nedan i större format, bara klicka på någon av dem så kommer de upp som ett bildspel.

Nästa vecka går inspirationsturen vidare till en riksmötesträdgård i Jönköpingstrakten med riktigt stora höjdskillnader, flera dammar och ett vackert woodland. Tidigare delar i inspirationsserien hittar du här.

6 tankar på “En familjeträdgård med det lilla extra ~ trädgårdsinspiration nr 4

 1. Kontrasterna är fantastiska. Jag börjar med att vandra över en japansk bro och när jag tittar på nästa bild … ja då har jag förflyttat mig tillbaka till Sverige med råmande kreatur och härlig gärdesgård. Växthuset är en dröm och blå bergvallmo likaså. Tack för din vandring i sommaren. Ute faller just nu mängder av snö och gör allting vitt och jag måste säga att jag tycker att det är härligt. Vi har haft så mycket slask sista tiden så nu får det gärna vara vinter ett tag. Och så skyddar det ju rabatterna så bra också.

  Önskar dig en fortsatt fin tisdag!

  Kram Anita

  • Ja, det var en trädgård med kontraster, men härliga sådana.
   Här har det bara kommit några enstaka nya snöflingor (än), men vinden biter rejält och kamelian fick komma in i boden idag.
   Kram Kristina

 2. Du har det så vackert i trädgården.
  Som smålänning är det frestande att tro att man sett de flesta trädgårdar som har visning här runt i kring, men denna är helt ny för mig. Ser så fint ut.
  Allt gott
  Anette

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s