Äntligen kan jag berätta ~ det gröna drömjobbet blev mitt!

Jag har fått vara tyst ett tag, men nu kan jag äntligen berätta att jag ska byta yrkesbana. Jag överger tangentbordet och stoppar händerna i jorden. Med start redan i dag faktiskt. På halvtid till en början, på heltid så snart jag kan.

Tillsammans med mina nya arbetskamrater kommer jag att få förmånen att göra andras utemiljö bra och inspirera fler att odla själva. Bland mycket, mycket annat. Det är en komplex tjänst där jag får nytta av många av mina olika kompetenser, från odlande till kundrelationer. Så hej då propra kontorskläder och välkommen… jobb…mina nya arbetskläder!

Känns så oerhört roligt och spännande att få jobba med odlings- och miljöfrågor. Det har varit min dröm länge och det var en av anledningarna till att jag tog ledigt från mitt förra jobb och gick den där kursen i permakultur förra hösten.

Nu börjar nästa kapitel i mitt yrkesliv och på fler än ett sätt kom den här bloggen att spela en roll i det. Jag hoppas ha tid och möjlighet att blogga som förut, men blir det lite glesare ibland så vet ni varför. För mig kommer bloggen på tredje plats på fritiden, efter familjen och den egna trädgården.

Tack alla som på olika sätt stöttade mig när jag mådde dåligt, jag uppskattar det mer än vad ni kan ana. Era uppmuntrande ord hjälpte mig att hålla kvar min positiva framtidstro och få energin tillbaka. Och ibland förverkligas faktiskt det där man drömmer om!

ansökanMin klipp- och klistraillustration på ansökningskuvertet. Irisen? Det är ‘Gordon’ som jag fotograferade när den blommade så här fint inomhus förra vintern.

41 tankar på “Äntligen kan jag berätta ~ det gröna drömjobbet blev mitt!

 1. Stort grattis, Kristina! Tanken att göra en liknande resa har nog slagit många av oss trädgårdsentusiaster. Du får gärna hålla oss underrättade om din yrkesvardag, så vi kontorsmänniskor också får lite insyn.
  Kram och lycka till.
  Marta

 2. Vilken underbar morgon! Jag blev så glad när jag kollade mailen och såg ditt inlägg för jag förstod bara jag såg rubriken att det här var något bra, något riktigt bra! Ett jättestort GRATTIS till dig Kristina. Jag tror att du kommer att vara som klippt och skuren för ditt nya jobb, som verkar oerhört inspirerande och intressant. Jag kommer på mig själv med att sitta här och le belåtet för att jag är så glad för din skull 🙂

  Ha nu en riktigt bra första arbetsdag på ditt nya jobb!

  Varma kramar
  Anita

  • Tack Anita! Jag är glad för min skull också. 😉 Känner mig mycket välkommen och har haft en bra första dag. Nu ska jag ut i vår egen trädgård.
   Kram Kristina

   • Det låter underbart! Har själv varit ute i trädgården ett par timmar. Gick in för att kolla recept på nässelsoppa. Upptäckte att vi har ovanligt mycket nässlor i år till glädje för nässelfjärilarna. Men de spädaste bladen tänkte jag göra soppa på ikväll. Har aldrig gjort det förut 🙂

    Kram Anita

   • Knappt jag vågar erkänna 😉 men jag odlar nässlor i stora krukor… Då vet jag var den växer och kan skörda när jag vill. Jag vill ju ha till både mig och fjärilarna.
    Kram Kristina

 3. Jag vill verkligen gratulera dig till ditt nya arbete, så spännande och underbart att få arbeta med det som är ens stora intresse. Hoppas förstås att få se dig på bloggen ibland men vill framför allt önska dig lycka till. Nog många som kommer att få finare trädgårdar nu för du kan så mycket och har så mycket inspiration.
  Kram Anna-Karin

 4. Stort GRATTIS till dig och lycka till med nya jobbet! Låter jätte spännande och modigt att bryta upp från det invanda och börja med annat.
  Ha det gott!

 5. Vad roligt!!! Jag är den förste att gratulera till att du vågade byta yrkesinriktning. När krisen infinner sig är det dags för förändring.
  Stor styrkekram och lycka till!
  Luna

 6. Stort grattis och lycka till! Att komma fram till vad man vill och våga testa det är bästa vägen till hälsa. Kommer bli jättebra och om det inte blir det tja… ..då testar du något annat. Bara man fortsätter våga 😉

  Kram, Carina

 7. Å så roligt och så klokt tänkt! Vi har ju bara ett liv som vi faktiskt måste ta hand om och göra så bra som möjligt! Det är verkligen aldrig försent att börja på något nytt och lyssna på sitt hjärta. Verkligen ett stort grattis till dig och lycka till!
  Kramar från tantvännen Cathrine

  • Tack Cathrine! Jag brukar lite skämtsamt säga att jag har ju halva arbetslivet kvar, klart jag ska ägna det åt något jag mår bra av. Och bonusen är ju att jag i mitt nya jobb får hjälpa andra må bra/bättre.
   Kram Kristina

 8. Jajamen, du klär så bra i nya stassen! Stort grattis till jobbet! Underbart ansökningskuvert. Nu är jag ju vansinnigt nyfiken på vad dina dagar kommer att innehålla. Hoppas du bloggar en del.
  Kram Anette

 9. Hej Kristina och stort grattis till nya jobbet. Att få jobba med sin stora hobby är nog en dröm för många men som tyvärr inte blir av. Jag önskar dig LYCKA TILL. Har du tid att kolla på mitt snödroppsträd är du hjärtligt välkommen. Tror det blommar för fullt nästa vecka.
  Kram Birgitta

 10. Hej
  Grattis och vilken lycka!
  Jag vill veta mera men du kan väl berätta på söndag.
  Jag kommer att vara där hela tiden. Utställningen är fortfarande fin men de sista lökarna blommar över här i veckan. Men jag lovar att du har mycket ideér att hämta.
  VAd kul och glad jag blir. Följer familjen med?

  Hörs och ses
  Annika

 11. Pingback: Igelkottsungar, jobbförändringar och min nya trädgårdsinspiration | Kristinas oas

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s