I en värld av ljusgrönt ~ på utflykt i bokskogen

14 maj 15 bokskog 3

Det finns få saker som är så vackert som en bokskog som är alldeles nyutsprucken. För mig som är uppvuxen längre norrut var det en ny upplevelse när jag flyttade hit att vandra i en skog som var alldeles ljusgrön.

Numera kan jag inte vara utan det. Varje vår är det utflykt till den ljusgrönaste av världar. I år fick vi sällskap av goda vänner och deras två Siberian huskies. Vi stannande och fikade på vårt favoritställe inne i dalgången där ån porlar fram.14 maj 15 bokskog 4

Bokskogen bjöd på upplevelser för både två- och fyrbenta besökare… Ån är inte så djup just här så det var ingen fara för barnen att balansera på de nedfallna stammarna över till andra sidan. Och, nej, ingen trillade i och blev blöt.

Visst är det fascinerande att något så här litet…14 maj 15 bokskog 6

… en dag ska bli så här stort?14 maj 15 bokskog 7

Långhelgen bjuder på omväxlande väder, men utevistelse lär det bli ändå. Ska skola om grönsaksplantor i växthuset och direktså sommarblommor har jag tänkt. På söndag ska jag också passa på att se Annika och Cecilias utställning på Sofiero, det är sista chansen och det vill jag inte missa. Vad har ni för planer denna långhelg?

12 tankar på “I en värld av ljusgrönt ~ på utflykt i bokskogen

 1. vilka härliga bilder. Jag älskar bokskogen sen barnsben, då bodde jag i Tyskland och jag kommer ihåg när hela familjen åkte på utflykt i skogen på hösten och vi drog benen genom lövhögarna och det lät så roligt 😀 Jag har ledigt i tre dagar till och det blir nog säkert ett och annat besök i bokskogen … jag hoppas bara att det blir uppehåll de närmaste tre dagarna … helst solsken hela dagen 😀

 2. Visst är det härligt med en klorofyllkick i bokskogen. En mycket speciell och vacker miljö. Förstår att ni gjort en tradition av det 🙂

  Ha en fortsatt fin helg! Kram, Carina

 3. Din ljusgröna dröm med mjukt porlande vatten får mig att drömma mig bort från de lite kyliga vindar som drar runt knuten idag. Det finns faktiskt en liten, liten bokskog inte så långt ifrån mig. Jag fascineras alltid av den, inte bara på våren. Minsann tror jag att det måste bli ett besök där under kommande vecka. Tack för att du påminde mig och tack för att jag fick drömma mig bort en stund.

  Ha en fin helg och ha det så trevligt på Annikas och Cecilias utställning på Sofiero! Själv ska jag fortsätta att planera min köksdel i trädgården som i år kommer att utökas.

  Kram Anita

 4. Först – grattis till drömjobbet! Vad underbart att få jobba med sin hobby, hoppas vi får höra lite mer hur det går, längre fram.
  Bokskogar är vackra, vi har en här i närheten, med riktigt höga gamla träd, och jag brukade gå där med hunden ibland, men gå i skogen utan hund det gör jag faktiskt inte, vet inte varför… så nu blir det kvarterspromenader, då jag kan kika in i andras trädgårdar…, det är rätt kul det med, man ser lite av varje 😉

  Kram Gunilla

 5. Så vackert! Att vandra i en bokskog är… magiskt! Underbara bilder!
  Helgen, oj så fort det har gått.. En tur till Köpenhamn blev det och igår växtloppis (o fikamys hos goda vänner). Idag hade jag tänkt röja i trädgården, men det är (om)växlande väderlek, så får väl se…
  Ha det riktigt gott på Sofiero!
  kram
  Katarina

  • Ja, helgen sa swisch! Sofiero var underbart, både rhododendronblomningen och den vackra vårutställningen. Glad jag kom iväg. Till kvällen blir det nyskördade sparrisar.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s