Min mörka krolliljeskönhet ~ ‘Norrland’

juli 15 krollilja norrrland 1

Jag har inte så många liljor i trädgården, men en favorit är krolliljor. Hösten för två år sedan blev en lök av den mörka sorten ‘Norrland’ min. Jag köpte den av en trädgårdsvän, annars hade jag nog aldrig vågat köpa en ”tom” kruka för ganska mycket pengar… 😉

 

Den blommade inte förra året, men vid liv var den. I år kom i stället två blomstänglar. Vet inte om alla ‘Norrrland’ blommar sent, men min mörka skönhet blommar betydligt senare än de vita och rosa. Inte mig emot, den får gärna blomma nu.

juli 15 krollilja norrrland 3 juli 15 krollilja norrrland 5

Önskar er en fin julivecka! 🙂

16 tankar på “Min mörka krolliljeskönhet ~ ‘Norrland’

 1. Det är verkligen en skönhet …. jag har tagit kort på en krolllilja i Kinnekulle för många år sedan, med den var mera orange till färgen (om jag nu minns rätt hihi) Jag önskar dig också en fin julivecka

 2. Vilken skönhet! Bara trevligt att ha en krollilja som blommar när de andra är överblommade! Jag har ett par stycken också som jag älskar, men inte med den vackra färgen som din!
  Ha en fin dag!
  Annika

 3. Norrland är verkligen snygg! Roligt att den vår så stor att blomningen kom redan andra året. Jag har sått en mörk variant – hoppas på stor variation om några år…

  Kram, Carina

 4. Hej. Nu ska jag sätta mig ner och läsa ikapp hos dig, din blogg hade oturligt nog ”ramlat ur” min blogglista, så jag har inte hängt med här. Men nu är ordningen återställd och du är tillagd igen. Vill ju inte missa dina fina inlägg.
  Jättevacker krollilja du har.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

 5. Så vacker!
  Krolliljor är underbara och det verkar finnas så många… Jag har bara ”den vanliga”. Än. Nåväl, njuter av dina bilder och känner att här finns ännu en värld att upptäcka =o))
  kram
  Katarina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s