Hemma efter tre veckor i underbara London

Hemma igen efter en skönt avkopplande semester i England. För min del var det ett efterlängtat återseende, det var 15 år sedan jag var i London senast. Efter åren när jag bodde där kändes city ‘hemma’ efter bara några få dagar och det var häftigt att känna hur språk, accent och lokalkännedom kom tillbaka.
29 juli 15 hus london
Detta år bytte vi hus med en familj från sydvästra London som var på jakt efter ett hus på landet med nära till bad. Medan vi tog hand om deras hus så tog de hand om vårt, matade husdjuren och såg efter trädgården. Vår trädgård är inte så fin, sa mamman, och det var möjligen sant i England men inte skulle vi rynka på näsan över rabatter fyllda med kamelia, magnolior, hortensia, rosor, blåregn, klematis och passionsblommor?!
Vad gjorde vi i London? Jag besökte trädgårdar och plantskolor, maken diverse krigs- och flygmuseum och barnen shoppade leksaker på Hamleys, fotade sig med Harry Potter vagnen på Kings Cross och kollade in staden från ovan i London Eye.
I vinter kommer jag berätta och visa bilder från diverse trädgårdar, bland dem Kew Gardens, Queen Elisabeth Olympic Parc och Kensington Roof Gardens. Och så besökte jag ett antal privata trädgårdar som ingick i NGS öppna trädgårdar och pratade med trevliga trädgårdsägare där.
2 aug 15 NGS
Har passat på att ha ledigt från nätet till stor del under semestern (uppkopplingen är inte vad den borde i tunnelbanan…) och håller nu sakta på att läsa ikapp. Och här nedan ser ni vad jag ska läsa i vinter… 🙂
böcker london
Glöm nu inte att det är träff på Sofiero lördag 29:e augusti. Skriv en kommentar eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret i menyn ovan (om du inte redan gjort det) så mejlar jag kontaktuppgifter några dagar innan.
I brist på uppkoppling under semestern har jag lyssnat på podradio. Om ni har missat Odlarna, så raskt dit och lyssna på intervjuer med Jessica Lyon, Lena Israelsson, Lena Svalin Gunnarssson och Hannu Sarenström (till dags datum).

18 tankar på “Hemma efter tre veckor i underbara London

 1. Välkommen hem! På tre veckor hinner man mycket och mycket händer i hemmaträdgården också. Smart dock att göra en utbytes deal med allt vad det innebär. Och England är ju alltid England, perfekt för att få trädgårdsinspiration.
  Vi får höras mer med hur det blir med Sofiero senare. Vet inte riktigt än.
  Kram Luna

  • Jodå, det hinner hända mycket hemma på tre veckor, men mest trevliga saker. Flera växter hade äntligen börjat blomma. Håller tummarna för att vi kan ses på Sofiero, hade varit så trevligt.
   Kram Kristina

 2. Välkommen hem och det låter lovande med blogginlägg från din semester senare i höst. Det skulle vara så roligt att se alla fina trädgårdar i GB. Själv har jag varit i Skåne och för en värmlänning är det också ganska exotiskt. Vilken växtkraft ni har där nere. Så vackert!
  Kram Anna-Karin

  • Tack! Ja, jag såg att jag missat ditt skånebesök, kommer du söderut fler gånger så får du hojta till! 🙂 Nog växer det här alltid, det såg jag när jag kom hem om inte annat…!
   Kram Kristina

 3. Kan tänka mig att det varit en upplevelserik resa. På tre veckor hinner man en hel del. Bokstapeln ser intressant ut. Nu ser jag fram emot både resebilder och saxade godbitar från litteraturen till vintern. Antagligen kommer jag inte till Sofiero. Har preliminärt bokat in ett jobb.
  Allt gott
  Anette

  • Det blev en bättre resa än vad jag hade vågat hoppas på. Så oerhört roligt att vara tillbaka, hade verkligen längtat. Gillar att botanisera bland trädgårdsböcker, lovar återkomma med vilka som höll vad de lovade.
   Synd att det inte funkar med Sofiero, men vi ses snart ändå hoppas jag. Hör av mig om det inom kort.
   Kram Kristina

 4. Men oj, vilken spännande bokhög! London återvänder jag gärna till, har varit där två gånger, sist var hela familjen och då fick de välja bra många aktiviteter för att jag skulle få en dag i kew gardens, ha ha. Man får förhandla lite. Vad tufft att byta hus!

 5. Hejsan! Så härligt med London, älskar stan och ja, landet också! Smart att byta boende, jag har hyrt privata lägenheter då jag rest ibland, mkt trevligt o prisvärt. Men detta är ju ännu bättre! Ska bli kul att höra/se mer från resan…
  Ja, och så kunde jag inte träffas i helgen. Det var fullspäckat schema med kalas, övernattningar osv. Roligheter, men synd att jag inte kunde välkomna dig hit och/eller hänga med till Elin (visst har hon en härlig trädgård =o)
  Sofiero, lördagen verkar ”körd” för min del, då jag inte kan vara i Trelleborg och Helsingborg samtidigt (mycket dumt). Fredagen och söndagen är möjliga för min del, vet inte hur du och andra har det.
  kram
  Katarina

  • Ja, tre veckor på hotell hade det ju aldrig blivit… Men när man bor ‘gratis’ så kan man stanna lite längre.
   Jag mejlar dig och andra som visat intresse av Sofiero så får vi se om vi får ihop det eller hur det går. Verkar som om fler har trassel med lördagen nämligen. Och, ja, Elins trädgård är jättefin, kul både att få se den och träffas.
   Kram Kristina

 6. Välkommen hem säger jag några dagar för sent 😉 Så bra att byta hus och få blom och djurpassning på köpet. Och jag måste säga att jag är liiite, nej myyyycket avundsjuk på dig som varit i London. Jag har ju abstinens då jag för första gången på många år inte har någon UK-resa inplanerad. Jag ser fram mot dina trädgårdsskildringar senare i höst/vinter. Precis som för dig har det inte blivit mycket till bloggande för mig i sommar. Nu sitter jag och samlar mig för ett inlägg men har svårt att komma igång. Men om några dagar så 😉

  Ha en fortsatt skön vecka!

  Kram Anita

  • Tack! Ja, oj vad jag själv har längtat dit så jag förstår dig fullt ut kan jag säga. Ganska skönt att ta lite paus från datorer så här sommartid, men jag ser fram emot att läsa hos dig när du kommer igång igen. 🙂
   Ha en fortsatt fin vecka du också!
   Kram Kristina

 7. Härligt med många nya intryck och boktraven var rejäl 🙂 Får se senare hur du upplevde Kew… ..jag var inte jätteimponerad. Kanske har jag för höga förväntningar på de stora. Vackra krukor – ja det har dem. Blir spännande att se i vinter 🙂

  Kram, Carina

  • Jag tyckte om Kew, men jag uppskattar nog mest att strosa runt i största allmänhet i en sådan park. Får se om mina bilder bjuder på någon överraskning. Blev mååånga böcker, fanns så många roliga (och efter nya jobbet har klädkontot krymt).
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s