Soldröm, sommardröm, snart är vi där-dröm

Blommig fredag har temat Sommardröm denna vecka. Jag funderar på vad min dröm inför sommaren är? Tror det är den här. Njuta av sol som silas genom trädkronorna, doften av rosen ‘Gislaine de Feligonde’ och det stillsamma porlandet vid vattenstenen i skymningen. Och så surrande humlor och en näve nyplockade hallon förstås!
28 juni 15 gyllenlönn trädhörnet sol
sommar 2015 aicha ros
sommar 2015 vattensten
12 juli 15 humla
30 aug 14 hösthallon
Har varit en vecka med en hel del tankar. En älskad släkting begravdes efter ett mycket långt och rikt liv. Hon älskade blommor och jag gläds åt att några av hennes fina vaser nu finns hos mig. Till sommaren ska de fyllas med doftande pioner, vackra rosor och färgstarka zinnior. Det är också en sommardröm.
Önskar er en fin helg! Själv ska jag ägna den åt vänner och läsa The complete gardener av Monty Don.

31 tankar på “Soldröm, sommardröm, snart är vi där-dröm

 1. Vad kan väl vara bättre än en hand full av nyplockade hallon? Underbart och sen gillar jag uttrycket..snart är vi där-dröm! Trevlig helg! /Lotta

 2. Ja tänk så fort det går och visst är vi snart där. Drömma bör man annars lever man fattigt tänker jag. Så antingen det är hallon eller bara en dröm om en skön sommar… ..spelar roll.

  Kram, Carina

 3. Jag drömmer med i dina drömmar. Solvarma hallon … mmm. Vattenstenen är ju jättefin! Har ni gjort den själv eller är den köpt? Inget slår porlande vatten i trädgården. Det låter som en fin hyllning till din älskade släkting, att få fylla hennes vaser med vackra sommarbuketter.

  Önskar dig en fortsatt fin helg tillsammans med Monty Don!

  Kram Anita

  • Vattenstenen är köpt och försäljaren propsade på att vi skulle ha belysning också ‘ni kommer inte att ångra er’, och det har vi inte heller gjort. 🙂 Det blir som en flammande låga på kvällen.
   Kram Kristina

 4. Mm håller med, fast förra året tror jag min Ghislaine förtog sig, så jag undrar hur det blir med den i år. Fin fontän och fina hallon! Ser fram emot hallonplantorna jag satte i pallkragar i höstas . Finns inget bättre än sommarhallon.
  Begravningar är inte roligt. Det föder tankar, men lämnar ändå fina minnen.
  Ha det bra med Monty. Har just sett en repris från Italien jag sett innan. Honom tröttnar man aldrig på.
  Kram Luna

  • Tror jag uppskattar hallon för att de hemodlade smakar så mycket mer än köpta. Hoppas dina trivs riktigt bra på sitt nya ställe.
   Helt rätt om begravningar. Den här var en riktigt fin som gav ett vackert avslut åt en människa som många höll av.
   Monty är underbar. Boken jag läser är utgiven 2003, men känns dagsaktuell. Engelsmännen ligger väl lite före i sina trädgårdstankar, eller så är det bara Monty som är tidlös.
   Kram Kristina

 5. Så härliga drömar om nya säsongen som kommer! Att få förvalta tidigare generationers saker och få möjlighet att använda dem till vardags är en härlig känsla 🙂

  Ha en skön fortsatt helg!

  //Veronica

 6. Härliga tankar och bilder som andas sommar!
  Alltings förgänglighet, en kär släktings bortgång, ja, det kan vara tungt och smärtsamt. Men ett långt och gott liv, tänk så fantastiskt ändå. Hon lever kvar i minnen, ja, och kanske just en del blommor får dig att känna hennes närvaro då och då. Så kan jag tycka att det är, en del växer ÄR människor, på något vis.
  Fortsatt trevlig helg!
  kram
  Katarina

  • Ja, visst är det så, vissa omkring oss ÄR verkligen en viss växt. 🙂 Just därför jag är glad att ha några minnessaker hos mig, kommer tänka på henne när jag ordnar fina buketter i vaserna.
   Kram Kristina

 7. Ja, ååå, vad man längtar nu. Fina bilder som man kan drömma sig bort med en stund! Hoppas du får fina tillfällen att använda vaserna och tänka på sin släkting.
  Ha det så gott och kram!

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s