285 valnötter ~ årets skörd artar sig

Även om jag skulle vilja finns det inte plats för ett valnötsträd i vår trädgård. Tur då att det finns ett träd på kommunens mark…

20160930_132154_001

285 nötter har plockats hittills. Inte av mig detta år, jag har haft fantastisk hjälp av mina två plock- och klättringsvilliga ‘ekorrar’. 😉

20160930_132341

20160930_133411

Trevlig hösthelg! Hoppas det regnar hos er också!

18 tankar på “285 valnötter ~ årets skörd artar sig

 1. Oj, vilket maffigt valnötsträd! Där ligger mitt lilla i lä, även i antal nötter, jag får väl ihop en 10 stycken i år kanske.. Men så gott det är!
  Tack för tips om Mandeltårtan, det var ju supermysigt! Och en gotlänning i kassan också 😉

  Kram Gunilla

  • Visst är det gott med färska valnötter! Trädet nära oss har ju några år på nacken… Vi är många som är där varje dag och letar nötter i gräset. Roligt när det tas om hand.
   Vad glad jag blir att läsa att Mandeltårtan bokstavligen föll er i smaken. 🙂
   Kram Kristina

 2. Så kul. Man få passa de som faller ner. När jag bodde i Frankrike för 40 år sedan gjorde vi utflykter på hösten till områden med valnötsträd och plockade på marken och hade med oss pic-nic. Det var många andra som gjorde det också, så det blev lite valnötshelger med massor av folk.
  //Helene

 3. Hoppas ni kan se trädet från tomten. Valnötsträdet tycker jag växer så fantastiskt vackert. Egenskördade nötter låter underbart gott.

  Kram, Carina

  • Jättegod skörd. 🙂 Här var det sol igår och idag har det strilregnat hela dagen utan uppehåll. Bästa sortens regn och så välbehövligt. Inget trädgårderande för min del, men det finns ju att ta tag i inomhus också… 😉
   Kram Kristina

  • Precis, de blir ju sådär 13-14 meter i diameter. Men vi har planterat ett valnötsträd på jobbet, där finns ju en del gräsmatta som trädet med tiden kan breda ut sina grenar över.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s