Röda amaryllisar, pyntad julgran och en önskan om en riktigt God Jul

Det är dags att önska God Jul och det gör jag med några bilder från köket. På bordet en trio med svenskodlad amaryllis ‘Red Knight’, ackompanjerad av lite mossa från en ickestädad asfaltyta och några förgyllda kottar. Den vackra krukan från Waldemarsudde hade jag turen att fynda på tradera.24-dec-16-kok-jul-amaryllis-red-knight-4 24-dec-16-kok-jul-amaryllis-red-knight-2 24-dec-16-mossa-kotte

I går den 23:e kom granen på plats och barnen och jag hjälpes åt med att klä den. I dag julafton är en ännu lugnare dag än normalt hemma hos oss. Maken jobbar så i år firar vi på engelskt vis den 25:e. Lite tandagnisslan hos barnen över att behöva vänta en extra dag på julklapparna, men att fira utan pappa är ju värre… 😉 För att få tiden att gå är planen att vi ska baka och dekorera ett pepparkakshus, något jag brukar välja bort i vanliga fall.

24-dec-16-kok-jul-amaryllis-1

Hela familjen är så nöjd med köksomgörningen (HÄR kan du läsa om hur vi bytte plats på kök och vardagsrum). Yngsta kryper gärna upp på sittbänken med fårskinnsfällarna och gör läxor, fnissar ikapp över senaste youtubeklippen eller bara slappar en stund bland kuddarna.

24-dec-16-kok-jul-amaryllis-red-knight-3

Maken kan laga mat samtidigt som jag bakar. Utan att vi är i vägen för varandra. Vi kan umgås och prata. Och det finns plats vid bordet för både barnens kompisar och våra vänner utan att vi måste trängas eller böka med iläggsskivor. Sååå skönt! Köket är helt klart vår bästa gemensamma julklapp detta år.

24-dec-16-kok-jul-amaryllis-red-knight-1

Efter julhelgen är det dags att sammanfatta hur det gick med 2016 års trädgårdsprojekt.

Önskar er alla som tittar in här på bloggen en riktigt God Jul! Fler julhälsningar hittar du hos Hélena med Blommig Fredag.

18 tankar på “Röda amaryllisar, pyntad julgran och en önskan om en riktigt God Jul

 1. Så mysigt det är i ert nya kök. Förstår att sittbänken blivit populär. Och krukan är verkligen ett fynd. Röda amaryllisar är ett måste här också. Ha nu ett riktigt härligt julfirande idag. Vem vet, det kanske blir tradition hos er att fira den 25:e istället 🙂

  Kram Anita

 2. Härligt med ett stort kök så man kan umgås samtidigt som man lagar mat, ni har så fint! Mysigt med julfirande idag istället, den som väntar på något gott… 😉 Ha en riktigt fin jul!
  Kram Gunilla

 3. Vilket härligt stort kök ni fick efter ”flytten”!
  Läste inlägget om hur det gick till – men du hade inte skrivit något om allt jobb med att bestämma EXAKT hur det skulle bli. Vet ju av egen erfarenhet att det måste till en massa detaljplanering (fast det är ett otroligt kul jobb) för att få det rätt. Vet också att det här med ett stort kök med matrum är otroligt viktigt. Man både kan jobba bra och dessutom umgås medan man lagar mat. Det gillar jag som hatar att stå ensam i köket när andra pratar och har trevligt på annan plats. Förstår att det var det bästa under 2016 för er!
  KRAM och GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  • Tack Susie! Beslutet att byta plats och hur det skulle se ut var en process på ungefär ett år. Vi var runt hos 4-5 köksförsäljare och de skissade efter våra önskemål. En del bra, andra inte… Sedan sov vi på saken i ett halvår innan vi bestämde oss. Då hade vi klart för oss vad vi ville ha och kunde sätta full fart.
   Precis som du skriver tröttnade vi på att stå i fel rum när vänner och familj är på besök. Så mycket trevligare att kunna prata och umgås tillsammans!
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s