3 fina plantskolor i London som du når utan bil

Det är klart att man vill handla en växt eller två även om man flyger till London, så här kommer tre plantskolor värda ett besök.

Den som är lättast att nå är Clifton Nurseries som bara ligger några minuters promenad från Warwick Avenue tunnelbanestation på Bakerloo line.
7-aug-15-clifton-nurseries-7En stilren plantskola som startade 1851! Full med träd, buskar och massor av växter på liten yta, mitt i en myllrande huvudstad.
7-aug-15-clifton-nurseries-3
7-aug-15-clifton-nurseries-27-aug-15-clifton-nurseries-5
7-aug-15-clifton-nurseries-6Ett fint kafé med god fika hade de också… 😉

Helt klart värt ett besök, men något krångligare att ta sig till: Petersham Nurseries. Ta tåget till Richmond och sedan buss därifrån till busstoppet The Dysart, plantskolan ligger cirka 10 minuters promenad bort.

Den här plantskolan kunde jag ha gått i hela dagen (och gjorde nästan). Bara en sak som detta:6-aug-15-petersham-nurseries-6Den här vagnen mötte besökarna direkt vid ankomst, full av växter som var som snyggast just nu. Så inspirerande!

Inne på plantskolan fanns ännu en lika vacker vagn:
6-aug-15-petersham-nurseries-3
Plantskolan har ett flertal olika byggnader och växthus, det är stort med olika inriktningar i de olika delarna.

6-aug-15-petersham-nurseries-10 6-aug-15-petersham-nurseries-5 6-aug-15-petersham-nurseries-4
Och här var hela rosavdelningen med mängder av vackra och väldoftande Austinrosor…

Petersham har inte bara en välrenommerad restaurang, de har även ett trevligt kafé där dottern och jag lät oss väl smaka av kakorna modell stor.
6-aug-15-petersham-nurseries-1

Den tredje plantskolan, Battersea Flower Station, passade jag på att besöka då den låg hyfsat nära vårt lånehus i södra London. Närmaste busstopp är Bullen Street eller Battersea High street Clapham Junction bara några minuters promenad bort. Det finns flera sätt att ta sig dit, så det bästa är att se på google maps vilken tågstation som ligger bäst till.3-aug-15-battersea-flower-station-2 ”Londons längsta plantskola” säger skylten, och det stämmer säkert! Spännande växter och träd hade de i alla fall. 2016 utsågs de för övrigt till en av Londons bästa plantskolor.
3-aug-15-battersea-flower-station-4
Bredare än så här blir det inte… Men själva plantskolan fortsätter en bra bit bortom den punkt där den ser ut att ta slut.


3-aug-15-battersea-flower-station-1

Och ifall du undrar, nej, det var inte folktomt på någon av plantskolorna! 😉 Tvärtom. Men jag försöker alltid undvika att få med ovetande publik på bild. När man går länge och tittar är det oftast inga problem, det gäller bara att ha kameran redo.

Nästa veckas inspiration blir ett besök i en trädgård i London som man åker hiss till. 🙂

14 tankar på “3 fina plantskolor i London som du når utan bil

 1. Oj, oj, oj vad sugen man blir på att få gå runt där och insupa atmosfären, titta på alla växterna och förstås handla lite. Blomstervagnarna var verkligen oemotståndliga. Vilka vagnar och vilka arrangemang. Wow! Tack för dina fina tips!
  Kram Anna-Karin

 2. Tack för tipsen! Dom måste jag skriva upp:)) Ser fina ut på bilderna och insektshotellet gillade jag mycket!
  Anar var du ska med hissen… Gjorde ett besök där för 14 år sedan…oj så länge sen! det var!
  Trevlig resa!

 3. Vilka underbara plantskolor du tipsar om! Synd bara att tiden då vi åkte till England minst en gång om året sen länge är förbi. Nu skulle jag hemskt gärna åka dit igen för att shoppa lite växter.Bl.a. så står en trädormbunke högt på önskelistan. Skulle passa perfekt i mitt växthus…..
  KRAM – och tack
  Susie

 4. Vilka bra tips! Och vilka fina plantskolor … och vilket smarrigt fikatilltugg 🙂 Plantskolan med de vackra vagnarna förstår jag att du spenderade mycket tid i. Precis så ska en plantskola vara. Jag har alltid köpt med mig växter när jag besökt England men nu med Brexit så befarar man ju att den tiden kan vara över. Det återstår att se. Det ska bli spännande att se ”hissträdgården” i ditt nästa inlägg 🙂

  Kram Anita

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s