Ta hissen upp till en ”hemlig” trädgård i London

3-aug-15-roof-garden-english-10En väldigt speciell trädgård. Så skulle man kunna sammanfatta The Roof Gardens i London. 6000 kvadratmeter trädgård, tusentals växter och fyra flamingos, 30 meter upp på ett hustak vid Kensington High Street.

Trädgården anlades i slutet på 1930-talet och kostade £25.000. Sju träd från 30-talet finns ännu kvar. Trädgården är uppdelad i tre delar: a Spanish garden, a Tudor style garden och an English woodland garden. Klicka på någon av bilderna i kollagen så får du upp dem fullstora i ett bildspel. Rekommenderas! 🙂

The Spanish garden:

All färgprakt kommer från ganska vanliga växter som dahlior, röllekor och salvia.

Och så nerium, granatäpple, fikon och hibiscus förstås!

The Tudor style garden:

The English woodland garden (med fyra livs levande flamingos):

Trädgården på 99 Kensington High Street, ingång via Derry Street, är inte öppen för allmänheten varje dag, så det gäller att hålla koll på hemsidan och ringa. Väl uppe på taket är det värt det extra böket. Besöket är, hör och häpna, dessutom gratis! Det enda som behövs är ett giltigt ID-kort (pass för oss svenskar) och att man skriver in sig i besöksboken.3-aug-15-roof-garden-1
Dörren ut till trädgården. Murarna är höga så även den som inte gillar höjder kan njuta av trädgården.

3-aug-15-roof-garden-2
Trädgården syns inte från gatunivå, men om man vet vad man ska titta efter syns lite av trädkronorna allra längst upp… En ”hemlig” trädgård som jag är glad att jag hittade till tack vare Gunnel i tv-programmet Gröna Rum för många, många år sedan.

Nästa vecka blir det ett besök till ett annat London-måste: Kew Gardens. För tidigare inspirationsinlägg, klicka HÄR.

14 tankar på “Ta hissen upp till en ”hemlig” trädgård i London

 1. Vilken väl dold pärla mitt inne i centrala London. Helt fantastisk! Wow! Tack för tipset och tack för dina fina bildspel. Vi funderar på att åka till London och den här trädgården vill jag verkligen se.
  Kram Anna-Karin

 2. Fantastiskt spännande Kristina. Kommer jag till London så måste jag absolut besöka denna trädgård. Är så fascinerad av att det går att anlägga en trädgård uppe på ett tak. Och att det till och med går att ha vatten. Egentligen fattar jag inte att taket klarar av det. Men har trädgården funnits sedan 30-talet så 🙂 Verkligen en hemlig oas. Och att det är gratis … bara det är ju fantastiskt. Tack för tipset och för fina bilder!

  Kram Anita

  • Ett riktigt ”måste” vid nästa Londonbesök Anita. 🙂 Jag är nog mest imponerad av de stora gamla träden (som för övrigt är skyddade och inte får tas ner hur som helst). Otroligt att de klarar av att växa där och må bra.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s