Att gå nära, nära är att upptäcka oväntade saker

Ibland är det nyttigt att ta kameran i handen och krypa nära inpå växterna. När man skärmar av allt annat runt omkring upptäcker i alla fall jag nya detaljer.


Aklejrutan blommar inte förrän senare i sommar, men det hindrar ju inte bladverket från att vara riktigt njutbart redan nu.


Den här blomman är det sällan jag böjer mig ner och njuter av, det är mest bladen som är i centrum när det gäller timjan.


Honungslökens vackra klockor svävar över rabatterna just nu, men trots det är det sällan jag fokuserar på en enda klocka och de vackra färgskiftningarna.


Fjädernejlikan är liten, låg och doftar ljuvligt i skymningen. Den sprider sig med fröplantor i grusgången, men det gör inget.


Av alla olika vivor är just den här en favorit med sina milda pastellskiftningar.

Det var min tolkning av Blommig Fredags tema Skönhet i det lilla. Önskar en riktigt trevlig trädgårdshelg! 🙂

26 tankar på “Att gå nära, nära är att upptäcka oväntade saker

 1. Små skönheter du hittat!
  Honungslöken, minns just att jag inte sett till den än. Måste kollas upp, för den ser så rolig ut med sina skruvade stjälkar. Förmodligen är det en grannväxt som döljer dem.
  Trevlig helg!
  /Anette

 2. Så vackra bilder! Det är genom linsen man upptäcker saker. Vad gäller Honungslöken tar jag in den i vas och sätter över en spegelbricka för att inte glömma dess skönhet inuti, liksom jag gör med dubbla snödroppar. Vivan var en av de sötaste jag sett.
  ha en bra helg
  kram Luna

 3. Jamen precis – gå nära, nära! Först då ser man på riktigt vilka underverk de är, blommorna och bladen.
  Honungslök … hmmm … den måste jag kika närmare på!

 4. Vackra små skönheter. Aklejrutan har fått sällskap av violrutan i år, ser så sirliga och fina ut. Underbara klockor på honungslöken, och en härlig färg.
  Ha en trevlig helg /Marika

 5. Detta är en av anledningarna till att jag gillar att rensa ogräs, då kommer man nära inpå växterna och får se alla vackra detaljer de allra flesta av dem kan bjuda på.
  Våra Honungslökar har inte slagit ut än, men snart får jag också njuta av deras skönhet.
  Trevlig helg!

 6. Härliga, härliga bilder!
  Du undrade över riktpriser på plåtkant…Nej, jag har inga priser, men plåt kostar och när det gäller långa remsor bör den vara minst 4 mm tjock för att kunna riktas upp så den inte ormar sig fram. Säljarens marknad är jag rädd, men det skadar ju inte att fråga ett par plåtslagare eller om du har nån kontakt inom metallindustrin som klipper och bockar sjok i fullstorlek.
  Tycker absolut det är en investering och ett arbete som lönar sig.
  Testade hinkvis av krossat äggskal i början av snigelepoken, men kunde inte se nån effekt.
  Panter/leopardsniglarna håller sig på sitt lilla område och gör ingen skada. Är rädd om dom. Jag lägger inte heller järnfosfat (Snigel Effekt) där de håller till annars är preparatet godkänt för eologisk odling.
  Kram
  Anette

  • Tack snälla du för mer plåtinfo! Lite lättare när jag ska börja ringa runt om jag vet hyfsat vad jag ska fråga efter.
   Så skönt att dina leopardsniglar mår bra. 🙂 Här hittar jag dem lite överallt i trädgården, och blir lika glad varje gång.
   Kram Kristina

 7. Härliga bilder av fina detaljer. Honungslöken är en favorit i mina rabatter eftersom den klär det mesta. Dessutom är den en jättebra snittblomma som står länge.

  Kram, Carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s