Magiskt ljus i trädgården den allra ljusaste kvällen

Vissa försommarkvällar är magiska. Onsdagen då sommarsolståndent inträffade var en sådan. När klockan hade passerat 22 gav jag mig ut i trädgården för att fånga ljuset, blommorna och sommaren.

Vid Lilla trädäcket växer örterna och vattenstenen porlar. På kvällen tänds lampan och vattnet ser ut som eld. Magiskt, inte minst med rosen ‘Moonlight’ som bakgrund. På andra sidan grusgången blommar strävdeutzian Deutzia scabra ‘Plena’ i vitt.

Lite längre bort i Trädhörnet blommar blomsterkornellen Cornus kousa och de vita högbladen skimrar. De tidiga gula dagliljorna lyser i kvällsljuset de också, men på ett annat sätt.

Inne i Lundens skugga blommar en pion som jag planterade för tre år sedan för första gången. ‘Cytherea’ heter den och är helt ljuvlig. De stora blommorna har kraftiga stjälkar som inte behöver stöd och den rosa färgen bleknar alltmer tills blomman nästan är vit. Så vacker! Tänk bara om några år när plantan har vuxit till sig och många blommor lyser vita i sommarkvällens ljus.

Det här var min tolkning av Blommig Fredag som har temat Glad Midsommar denna vecka. Ett alldeles utmärkt tema och jag kan bara önska detsamma! 🙂

Själv glädjer jag mig åt att ett fint reportage från vår trädgård nu (äntligen) har publicerats i Allt om trädgård. Har du hittat hit till bloggen tack vare det önskar jag dig varmt välkommen. Numera finns jag också på instagram, även där som Kristinas oas.

Det var en underbar sommardag som Ulrica Otterling och Annika Christensen besökte oss, och även om vår trädgård har förändrats en del sedan dess så är ändå mycket sig likt.

18 tankar på “Magiskt ljus i trädgården den allra ljusaste kvällen

  • Tack Marit! Ja, de här ljusa junikvällarna är så vackra. Riktigt går det inte att fånga ljuset på bild, och doften av nejlikorna framgår definitivt inte, men lite hoppas jag går fram.
   Kram Kristina

 1. Grattis till ett väldigt fint reportage, läste det idag och hoppade till när jag kände igen dig/er. Hoppas ni känner er nöjda med presentationen. Det är ju kul när man får ett annat perspektiv på sin egen trädgård. Och vitt är fantastiskt i trädgården, både på dagen och kvällen. jag har sjävl mycket av det.
  kram Helene

  • Tack Helene! 🙂 Vi kände oss nöjda, även om en del som är med på bild är omgjort vid det här laget. Både Ulrica och Annika är så proffsiga på att lyfta fram det som kan inspirera andra.
   Kram Kristina

 2. Va roligt med reportage i tidningen! Jag läser inte AOT annars, men nu ska jag köpa den och se mer av er trädgård.
  Junikvällarna är bland det bästa som finns, idag var jag ute till kl 23 och höll på i trädgården:-)
  Glad midsommar!
  Kram Nora

  • Visst är det skönt att få den där extra trädgårdstiden, jämfört med den tidiga våren när vi är ”tvungna” att gå in vid sju för att vi inte ser något längre… 😉 Här är det myggen som avslutar trädgårdskvällarna, men det bli ändå mycket fixat.
   Kram Kristina

 3. Slog genast upp reportaget i AOT som jag inte hunnit öppna. Jätteroligt att se trädgården fotad av andra. Nu inträdde en massa nya vinkar man missat, ser större ut. Hela trädgården ser väldigt mysig ut. Skissen var också tydlig, compact living är lite av min melodi. Och din lysande vattensten är jättefin.
  Grattis till reportaget och Glad Midsommar!
  Kram Luna

  • Tack Luna, det är alltid spännande att se sin trädgård via någon annans kamera. Kameravinklar som jag aldrig ”sett” framträder plötsligt som helt självklara. 🙂 Även för oss som rör oss i trädgården hela tiden blir det en aha-upplevelse att se vad andra ser och uppmärksammar. När lokaltidningarna har varit här blir det ju begränsat antal bilder och en kort text, nu kom betydligt mer av helheten med.
   Kram Kristina

 4. Grattis till publiceringen, måste kännas kul 🙂
  Visst är det en magisk tid och ett magiskt ljus. Vi har suttit ute på kvällarna och njutit av solen och värmen. Jag reflekterar mest över ljuset när jag är i tex USA där det blir mörkt kl 20. Då blir det så tydligt hur tillvanda vi är till ljusa kvällar.
  Glad midsommar! Kram, Carina

  • Tack Carina, det var kul att äntligen se reportaget ”på riktigt”.
   De ljusa kvällarna är underbara och det är först när myggen blir för jobbiga som jag vill gå in.
   Kram Kristina

 5. Satt i godan ro och läste Allt om trädgård igår, och vad hittar man där!? Men henne ”känner” ju jag hojtade jag till! 😉 Vad roligt att läsa om er fina trädgård och se den i tidningen! Jättefint reportage!
  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kram Gunilla

  • Tack Gunilla!Visst är det roligt att se reportage från de man brukar läsa/se bilder från även i vanliga fall. Att se saker från nya vinklar och vrår. 🙂
   Tack detsamma!
   Kram Kristina

 6. Men så kul! Grattis! Har det nya numret av AoT liggandes på min ”läshylla” men har inte hunnit kika i den än. Men nu så,,,, nu har jag hämtat den och hittat reportaget. Så fint det ser ut! Nu ska jag läsa ….. Spännande!
  Kram Anna-Karin

 7. ”Vandrade” just runt i din trädgård via reportaget. Intressant läsning och fina bilder. AOT är en av de bästa trädgårds tidiningarna tycker jag! Ha det fint!

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s