Grodornas trädgård ~ inspirationsinlägg nr 2

Trädgårdarna runt Chateau du Pin, tallarnas slott, är fyllda av formklippta buskar och träd, formella dammar och prunkande rosor.

Den första delen av slottet byggdes redan på 1200-talet och sedan har det raserats i krig och byggts upp och till under kommande århundraden. För snart hundra år sedan köptes slottet av familjen Gignoux och används sedan dess som privatbostad. Slottsträdgården är öppen för besök (om man begriper när den är öppen, informationen på nätet var lite svajig så vi fick åka dit två gånger innan vi kom in… Men det var det värt!)

Klicka på någon av bilderna i kollagen så kommer de upp i större format som ett bildspel.

Trädgården har 18 olika nivåer/rum och det jag inspirerades av var fantasin som rådde i den här trädgården. Någon har haft riktigt roligt när denne började formklippa!

Varför kallar jag då trädgården för Grodornas trädgård? Jo, överallt vimlade det av grodor. Levande grodor vid dammarna och konstgjorda lite varstans. Det var tydligt att någon tyckte om grodor.

Nästa vecka blir det ett besök i ”den blommande dalen”.

Tidigare inspirationsinlägg hittar du om du klickar HÄR.

Önskar en riktigt bra januarivecka! 🙂

21 tankar på “Grodornas trädgård ~ inspirationsinlägg nr 2

 1. Nu är jag här – läser och tittar och klickar och samlar inspiration. Jag tillhör dem som absolut helst läser bloggar på datorn, tycker att bilder på mobilen inte alls ger motivet rättvisa. Nu har jag läst allt och klickat på allt. Ska ta mig en extra vända genom dina franska inlägg i väntan på att de blir ännu fler.
  Tur att jag inte behöver stressa med semesterplaneringen 😉
  Tack för att du finns där ute i cyberrymden och väcker min längtan.
  Kram.

 2. Jag såg att Anni har samma planer som jag 🙂 Jag längtar ju alltid tillbaka till Frankrike, och kanske blir det bilsemester ända hemifrån till Frankrike i år, det beror på om vi får hus- och djurvakt som förra året. Jättefint slott och trädgård! Älskar alla gamla slott och parker i Frankrike, och de är ju så många! Har ni bilat både på östra och västra sidan av Frankrike? Vilken sida har mest att erbjuda om man tycker om vacker natur och skönt klimat? Vi har rest runt hela Frankrike, men det var länge sedan vi reste upp längs den östra sidan, och det var mest transportsträcka för oss då, så jag kan inte känna att jag känner till den sidan särskilt bra.

  • Jättekul om du kan hitta inspiration från Frankrike bland inläggen. 🙂 Vi tycker om att åka bil, upplever det som mindre stressande än att flyga. Och så kan man köpa med sig souvenirer! 🙂
   Vi har åkt längs västra sidan, Normandie, ner. Så mycket att se och uppleva där. Oftast har vi åkt östra sidan hem, när det mer har varit transportsträcka.
   Så småningom kommer det ett inlägg från Tyskland, håll utkik efter det. Vi hittade en riktig pärla där jag fick se en vacker park och barnen och maken var klart nöjda med det övriga som erbjöds.
   Hoppas ni får hus- och djurvakt! 🙂

   • Det går ju snabbt att ta sig ned om man flyger, och sedan hyra bil, men jag känner mer och mer att jag vill köra bil ända hemifrån, få uppleva hur naturen och klimatet förändras. Och så är det ju mer praktiskt att kunna ta med sig hem både stora och tunga saker om man vill 🙂 Skall hålla koll efter inlägget om Tyskland! Jag är just nu inne på en rutt som går via Danmark, Nederländerna och Belgien till Frankrike och hem genom Tyskland. Kanske litet väl mastigt, men det vore väldigt intressant.

   • Det låter som ungefär den rutt vi har kört flera gånger. Vi ser resan som en del av semestern och en chans för både oss vuxna och barnen att se lite mer av Europa. 🙂

   • Vad roligt! Så tycker vi också 🙂 Som tur är tycker hela familjen om att bila på semestrarna. Våra tjejer har i och för sig aldrig upplevt någon annan semester, när de var 5 och 6 år bilade vi runt USAs östkust genom nio stater, 350 mil, och sedan har vi fortsatt eftersom alla trivs så bra med att se och uppleva mycket. Men det känns längre att ta sig runt i Europa, det kanske bara är något jag inbillar mig… måste kolla upp det på Google maps. Hur som helst, roligt att höra att ni gjort sådana resor!

   • Min och makens första egenplanerade semester var en bilrundresa i Loiredalen. Sedan har vi fortsatt. 🙂
    När våra tre barn var runt 6 månader åkte vi på långsemester till Italien eller Frankrike. Vi umgicks 24/7 utan alla hemmamåsten och fick fina minnen tillsammans. När bebisen var hungrig stannade vi och med många pauser fungerade det bra. Men visst hade vi hemska dagar ibland med syskon som gjorde allt för att driva både oss och den andre till vansinne… 😉 Fast de var trots allt inte i majoritet. Nu när barnen är äldre och minns resorna har vi återvänt till en del ställen där vi var när de var små. Att besöka samma ställe som de sett på foton och fnissa över hyss som de gjorde då ger nya minnen.
    Oj, nu blev det långt! Men att resa med barn är så berikande!

   • Ja, det är ju det! Det låter så härligt när du beskriver det, det är ju precis sådär det är 🙂 Så kul att barnen vill uppleva samma platser när de blivit äldre, det är verkligen beviset för att de tyckte om resorna när de var yngre också.

 3. Det blåser och snöar ute. Jag sitter vid datorn med en kopp kaffe och en ostmacka. Och så njuter jag av grodornas trädgård tillsammans med dig. Har gått in på bilderna flera gånger, insupit sommaren och den sköna miljön. Formklippt tillsammans med grodor och blommande rosor. Och så ett slott som ser ut som ett sagoslott med sina torn. Vet du att jag gillar grodor, levande och tillverkade av mänsklig hand. Jag blev så förtjust i grodan vid vattenspridaren. Men jag fick titta länge innan jag hittade den gröna grodan bland bladen i dammen. Vilket perfekt kamouflage. Och jag måste säga att det pirrar förväntansfullt när jag hör om nästa inspirationsinlägg, den blommande dalen. Längtar! Nu ska jag gå och sätta en deg 🙂

  Ha en fortsatt fin januarivecka!

  Kram Anita

  • Visst är det skönt att drömma sig bort en stund när vädret ute inte lockar. Själv har jag träningsvärk idag, skottade blötsnö sju timmar igår i jobbet. Privat längtar jag efter snö, i jobbet hoppas jag på en mild vinter. 🙂
   Det var verkligen ett litet sagoslott. Vi var ensamma i trädgården när vi vandrade runt, maken och jag, letade efter fler grodor och doftade på rosorna.
   Hoppas bakandet gick bra! 🙂
   Kram Kristina

  • Visst är det! 🙂 Jag tror inte de hade speciellt mycket personal, det var ”slottsmadam” själv som vi betalade biljetten hos. Och ja, det är en fråga jag också ställer mig! Är nog därför jag tycker bättre om formklippt bättre hos andra än i min egen trädgård… 😉
   Kram Kristina

 4. Slottet ser sagovackert ut. Tyvärr har jag aldrig falllit för den klassiska, klippta trädgården i varken fransk eller italiensk stil. Jag ser bara tråkigt jobb. Känns ganska naturligt när det är härliga, frodiga skogsmiljöer jag gillar 🙂 Tur vi är olika och att alla stilar går att titta på.
  Kram, Carina

  • Nog är det säkert mycket jobb med klippningen, kanske därför jag uppskattar det hos andra… 😉 Det jag inspireras av är inte alltid det jag vill ha själv i trädgården.
   Kram Kristina

 5. Nu är jag tillbaka här igen för jag tycker att det här slottet är så lagom stort och väldigt charmigt. Det passar så bra ihop med att du skriver att trädgården är fantasifull. Jag gillar!
  Läser också med intresse din och Annettes kommentarstråd, vi har helt klart samma intressen vi tre 🙂

  • Kul att du gillar! 🙂 Slottet var charmigt och annorlunda.
   Det är så trevligt att Annette och jag hittade varandra, tack vare dig. 🙂 Vi skulle ta en långweekend i Paris ihop vi tre någon gång. 😉

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s