Solhattar och rudbeckior i mängd – inspirationsinlägg nr 8

Det här blir ett inspirationsinlägg för de av er som liksom mig bara älskar solhattar och rudbeckior! 🙂 På den internationella trädgårdsfestivalen i Chaumont sur Loire fanns det två utställningsträdgårdar som båda hade dessa blommor i en central plats i sin design.

I utställningsträdgården L’agora av Justine Creugny, Clémence Mautouchet och Clémence Noury från Frankrike stod verkligen 2017 års övergripande tema Flower Power i centrum. Agora är det öppna torget i antikens Grekland. I denna trädgård demonstrerar växterna tillsammans med besökarna för demokrati. Tala, skrik, sjung – säg vad du vill säga i en megafon nära dig och skydda din rätt att kommunicera, din rätt att växa i frihet.

Den här trädgården tyckte jag mycket om. Blandningen av trädäck, svepande prydnadsgräs och färgstarka rudbeckior. Mmm, just my cup of tea!

Den andra trädgården med solhattar i centrum var denna, Tête-a-tête av Anna Rhodes, Martin Stevens, Melissa Orr och Ryan Morton från Storbritannien. Redan vid ingången tog nedanstående citat av Henri Matisse emot:

Välkommen till ett privat samtal där man som besökare får se blommorna ur lite olika vinklar. Här och var hänger växter ner från de stora upphöjda planteringskärlen.

Utställningsträdgården innehåller också en hel del grönt med olika bladväxter, ormbunkar och mossa.

Vilket hav av solhattar! Det är inte utan att man så här års längtar lite extra efter sol och utslagna blommor.

Nu går vi in i mars och ännu är det vinter kvar även här i södra Sverige. Jag fortsätter visa trädgårdar jag besökte förra sommaren i några veckor till. För tidigare inspirationsinlägg, klicka HÄR.

10 tankar på “Solhattar och rudbeckior i mängd – inspirationsinlägg nr 8

 1. Det blir spännande att se vilka solhattar som överlever den här vintern. Visst gör de sig fint ihop med gräs oavsett vilken färg de har. Härligt att gå runt och fundera i utställningsträdgårdar – gillar, gillar inte.

  Kram, Carina

 2. Aah, dessa härliga hav av solhattar. Och rudbeckior. Vilka praktiska höga planteringskärl. Dom skulle nog inte ens rådjuren nå upp till. Jag skulle kunna tänka mig att ha ett par i grönsakslandet där jag kunde ha morötter. Morotsflugan lär ju inte flyga så högt och så höga som dom där är skulle dom väl definitivt inte hitta dit 🙂 Mina vita solhattar har gått ut. Måste definitivt köpa mig några plantor i sommar inser jag när jag ser din nedersta bild. Annars låg jag inatt och planerade min solhatts/rudbeckiarabatt. Istället för att få panik när jag inte kan somna så ligger jag och tänker på och planerar mina rabatter. Lte som att räkna får fast jag räknar blommor istället 😉 Härligt att läsa att du kommer med några fler inspirationsinlägg innan våren gör sitt intåg. Dom ser jag fram mot.

  Ha en fin vecka!
  Kram Anita

  • Fniss! Ja, där hade väl varken morotsflugor eller rådjur kommit åt morötterna!
   Efter den här iskalla perioden återstår att se vilka solhattar som överlevt där hemma. Har en otäck föraning om att en del lär stryka med.
   Så skönt att höra att du också ”räknar får” genom att planera trädgård. Det gör jag också. Somnar vanligtvis snabbt, men det är ju bara att fortsätta funderingarna nästa kväll. 🙂
   Våren känns långt bort just nu, så då behöver vi lite mer flykt från snö och iskyla. Gick ut i går för att beskära lite i trädgården. Solen sken ju och det såg så fint ut inifrån. Gick in igen för hu! så kallt det var.
   Kram Kristina

 3. WOW!!!! L’Agora var ju heeelt fantastisk! Åh, så mycket sommarkänsla den trädgården ger! Det är som att vandra längs strandpromenader, på sådana där träspångar som går genom vassen ut till stranden och gärna en bit över sanden dessutom. Så makalöst vackert! Och dessutom med de knallröda rudbeckiorna som rubiner i det vackra gräset.
  Paraplyerna var också läckra, undrar om jag ska göra några sådana i miniformat på keramiken imorgon … hmmm … tål att funderas på.
  Kram!

  • Vad kul att du fick rätta sommarfeelingen! 🙂 Jag har konstaterat att jag bara måste ha mer gräs i mina rabatter som smyger sig in så där vackert runt solhattarna… Åh, så härligt det är att drömma om sommaren ibland!
   Blir spännande att se om du gör paraplyer och hur de i så fall kommer att se ut.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s