En lyxig kaninstuga för tre små bröder

Karamell (med ljus nos), Cosmo (med mörk nos) och Blaze.

Nu är barnens tre gosiga kaniner äntligen på plats! Det tog sin tid. Den varma våren och sommaren gjorde nämligen att kaninerna inte ville göra fler kaniner… 😉 Alla uppfödare vi pratade med hade stor brist på ungar. Men på sommarlovets sista dag hämtade vi hem dvärgvädurkaninerna Karamell, Blaze och Cosmo. Bröderna är födda 26 juni (och ska så småningom kastreras).

Kaninstugan komplett med fönster, balkonger och två utgångar.

Hos oss bor de i rena lyxboendet. Två kvadrat inomhus plus en mezzaninvåning med trappor att skutta runt på. Maken har snickrat efter min idé om hur det skulle se ut. Kravet var att det skulle vara både ett praktiskt och snyggt hus. Maken fixade detta (även om han suckade lite åt mina idéer om balkonger när han stod och sågade mätkäppar i smålängder och sedan målade dem… 😉En av utgångarna med sin lilla balkong och trappa ner till marknivå. Cosmo är på väg ut.

Andra utgången och den balkongen. Karamell funderar på att gå ut…

Sedan har de 13 kvadratmeter utegård, helt innätad, men med nedgrävda tunnlar och en balja med sand att gräva i.

Cosmo bredvid ingången till en av tunnlarna…

… och här är Blaze på väg upp ur en av dem.

Och ni anar inte hur kul kaninbrorsorna har haft! De har sprungit järnet, ner i tunnlarna, upp, bakom de innätade växterna, upp för trapporna, upp på balkongerna och så ner igen… Det har varit en glädje att se dessa tre gosiga kaniner ha det bra och trötta somna i en hög inomhus, tätt tillsammans.

I uteburen finns bara växter som är ok för kaniner att äta. Daglilja, funkia, smultron, vinbär, hassel med flera. Klematis, ros och bigarråträd är innätade. En del av gräset har tyvärr tagit stryk denna torra sommar men det finns tillräckligt att mumsa på.

Hmm, det här smakade gott… Blaze mumsar blad på en hasselplanta.

Två små kaniner kollar in världen utanför uteburen.

Där utanför buren finns en mycket intresserad och alert katt som inte vet riktigt var han ska vara numera. Ska han titta på ”vaktel-tv” eller ”kanin-tv”?!

Och inne i huset ser det ut så här: mezzaninvåning med trappor (som går att fälla upp vid städning), papprör att springa genom och mysiga kartonger med hö att boa in sig i.

Den ljusa delen av väggen är en dörr som går att öppna vid städning.

Mezzaninvåning (dvs en öppen ”halvvåning”).

Här kan man både sova och titta ut genom fönstret.

Mat och vatten har de på en dörr som går att öppna inifrån vårt nya fågelhus. Det gör det enkelt att sköta om kaninerna. Fågelhuset är uppvärmt så det går att ta ut kaninerna där när det är dåligt väder och mysa med dem. Till vänster om dörren (ej i bild) finns en höhäck.

Självklart har bröderna ett eget konto på instagram: @3bunnybrothers 🙂

Länkar som vanligt till Trädgårdsfägring. Önskar en riktigt fin helg! Själva drar vi till trädgårdsrundan i NV Skåne samt firar vår bröllopsdag, maken och jag. Ibland är det svårt att tro att det har gått så många år, men i veckan firade vi både 20 år sedan vi möttes och 15 år sedan vi gifte oss.

12 tankar på “En lyxig kaninstuga för tre små bröder

 1. Vilken otroligt fint kaninhus! Jag har alltid tyckt att dom som har kaniner i bur (oftast en bur som är mindre än 1 kvm) missköter sina djur, men ni har ett helt fantastiskt ställe för dom. Vilka lyckliga kaniner…..!
  KRAM/Susie

 2. Men alltså vilket drömliv de har, era fina kaniner! Tänk att få bo tillsammans med sina bröder i detta härliga kaninhus, så tryggt och mysigt och ytor och roliga saker! Helt fantastiskt! Klart min kisse @_katten_harry_ får börja följa de tre bröderna!
  Grattis på bröllopsdagen!
  Kram Gunilla

 3. Jag kan ju bara säg att era kaniner fick ett hus som inte bara är snäppet bättre än det vi hade, utan flera snäpp bättre. Så genomtänkt och snyggt genomfört! Vilken härligt tålmodig man du har, honom får du minsann hålla fast i minst lika länge till. Grattis till ert firande!
  Dessutom är jag smått avundsjuk på den där trädgårdsrundan, vilken toppenhelg!
  Kram!

  • Tack Anni! Det blev en riktigt bra helg och firande för vår del. Det kommer lite godbitar från trädgårdsrundan i vinterns inspirationsinlägg.
   Visst är det skönt att ha en partner som tänker ut lösningar? Har ju sett vad din man snickrat hemma hos er och det går verkligen inte av för hackor!
   Kram Kristina

 4. Men vilka otroligt söta kaniner. Och vilka vackra namn! Och vilka lyckliga kaniner som får bo hos er. Vilket fantastiskt bygge. Och så välplanerat och väl genomtänkt. Men jag trodde aldrig att det inträffade att kaniner inte vill göra kaniner. Men de här tre sötnosarna var väl ändå verkligen värt att vänta på. Ni skulle kunna ta patent på ert bygge 🙂 Men kissekatten ser verkligen lite stressad ut. Två kanaler att välja på, kanin eller vaktel … hm, inte lätt.
  Grattis i efterhand på bröllopsdagen. Hoppas ni fick en härlig trädgårdsrunda i helgen!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Anita

  • Visst var det värt väntan innan vi fick hem de tre små gosiga kaninbröderna! 🙂
   Kanske kan vi inspirera någon annan att bygga annorlunda till sina husdjur och det hade verkligen varit jättekul! Det krävdes många idéskisser innan vi hade knäckt upplägget för kaninhuset och dess utformning. Att bygga två av väggarna ”klara” innan montering var också ett hästjobb för maken, men det gick. Han kom inte åt att snickra dem på plats, fågelhuset och planket var ju ivägen!
   Tack så mycket för grattis, vi hade en fin helg.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s