Julmysigt med pudersnö och ljusslingor

Här hemma har det fallit lite pudersnö i dag och det blev så juligt och fint. Så här ser det ut vid ingången så här års.
Julrosor, vinterbär, vaktelbär, hebe, ljung och så de rutiga julhjärtanen i metall. Ljuslyktan har ett batterljus med timer, så när man kommer hem i mörkret lyser den alltid välkomnande.

Vi har många olika ljusslingor runt om i trädgården, och självklart har kaninhuset också pyntats. Tittar du noga ser du Cosmo på väg ut genom dörrhålet.

I grönsakslandet är svartkålen och den perenna kålen så fina nu, precis lagom till jul. Perfekt!

Och i år blev det kaniner när vi skulle göra marsipanfigurer! 🙂 Fast den där filuren till höger hoppas jag inte dyker upp på riktigt…

Avslutar med att önska en riktigt fin jul! Här har vår katt gjort halmbocken och tomtenissen sällskap vid granen. Visst matchar han fint med sitt röda reflexhjärta? På skåpet står snödrottningen, en samlardocka från min svärmors hem som får komma fram varje december. Fler julhälsningar hittar du på Trädgårdsfägring.

I mellandagarna är det dags att berätta hur det gick med årets trädgårdsplaner… Ses då! 🙂

10 tankar på “Julmysigt med pudersnö och ljusslingor

 1. Så mysig stämning du sprider och så väluppfostrade djur du har som poserar så fint för kameran! Fina marsipanfigurer ni gjort, en tradition som vi visst glömt bort här hemma!
  Önskar dig en riktigt fin och God Jul!
  Kram ❤

  • Tack Anni! Kisse satte sig så lämpligt vid granen och jag var snabb med mobilen… Att få honom att posera är bara att glömma, så det gäller att passa på! 🙂
   Marsipan är en del av de roliga julförberedelserna, men i år var det ”bara” yngsta och jag som lekte med marsipan och lät fantasin gå loss.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s