Chelsea Flower Show 2019 – inspirationsbilder

Hemma igen efter en dryg vecka i London tillsammans med yngsta dottern. En av anledningarna till besöket var Chelsea Flower Show. Här kommer ett nedslag med en massa bilder (som givetvis är färgade av mina preferenser när det gäller trädgård: vilt och lummigt och/eller färgstarkt växtval.) Klicka på någon av bilderna i kollagen så kommer bilderna upp i stort format.

Utställningsträdgården som blev Best in Show, Andy Sturgeons M&G garden gillade jag mycket. Svartbrända träväggar och lummig grön plantering.

Sedan är jag ju svag för japanska lönnar, så självklart gillade jag även japanen Kazuyuki Ishiharas trädgård ”Green switch”.

Och som vanligt var hans trädgård lika fin på baksidan som på framsidan.

Sedan fanns det ju andra charmiga trädgårdar som förundrade inte bara dottern, utan även de flesta vuxna besökare, ”hur har de byggt upp det här?!” som Welcome to Yorkshires trädgård komplett med en kanalsluss!

Längst kö var det annars till  RHS trädgård Back to Nature som anspelade på förhoppningen att fler barn ska (åter)upptäcka naturen.

Dottern fascinerades också av mannen som bygger skulpturer av drivved, James Doran. Bäst var en liten söt hund och den maffiga draken på taket.

Sedan fanns det en annan utställare som fick oss båda att bli helt förundrade: Amanda Cobbett som broderar svampar, mossa med mera från skogen på symaskin.

Alltså, det gick verkligen inte att se att dessa små svampar var broderade! Men jo, de där små ”rottrådarna” på några av bilderna, det är alltså sytråd. Hon hade en kort video som visade lite av hur hon gör, bland annat så broderar hon på papper, tunt tyg eller ull och bränner sedan bort överskottet med en typ lödpenna så bara broderiet blir kvar. Filmen finns på hennes hemsida, följ länken ovan. Mållös var ordet.

Det här var min sista ”åka själv med ett barn till England”-resa. Sonen och jag åkte 2013, äldsta dottern och jag 2017 och nu var det yngsta dotterns tur. Vi har gjort en massa olika saker tillsammans, inte minst övat på att prata engelska. Gått på museum, provat virtual reality, besökt akvarium, parker, NGS open gardens, träffat gamla vänner till mig, besökt Hamley’s, åkt kanalbåt och mycket mer. Självklart besökte vi några plantskolor också – om inte annat finns det ju god fika hos de flesta. 🙂

Vi bodde på ett förtjusande gulligt B&B där vi till och med hade en pytteliten trädgård full med rosor bredvid vårt rum. Inte helt fel att öppna dörrarna dit på morgonen.

Länkar som vanligt till Trädgårdsfägring.

9 tankar på “Chelsea Flower Show 2019 – inspirationsbilder

 1. Vilken underbar resa! Själv har jag ju inga barn, men att göra en sån här ”en plus en” verkar ju väldans trevligt. Risken är väl annars om man har tre barn att alla vill göra olika – och så blir det bråk eller inget ordentligt med nåt!
  Har varit i GB över 30 gånger, men aldrig kommit iväg till Chelsea Flower show, vilket helt klart är en miss. Vi har istället sett några andra stora trädgårdsutställningar, så jag ska dock inte klaga…..men nog 17 hade det varit kul och sett dessa fantastiska små trädgårdar som byggts upp så fort och blivit så vackra!!
  KRAM/Susie

  • Ja, det blev en riktigt bra resa! 🙂 Så glad för det. Fördelen med att resa på egen hand med ett barn är att barnet får vara sig själv, inte sin ”roll” i syskonskaran. Ganska skönt.
   CFS har sin charm, det är mycket folk, men ändå kul att uppleva på plats. Oerhört fascinerande att tänka sig att det var gräsmatta där nyss…
   Kram Kristina

 2. Då så. Då sätter jag mig bekvämt till rätta med tebaljan och njuter hos dig ett tag. Och längtar till London.
  Man önskar att man fick gå på CFS när pressen är där, eller medlemmarna – då kan det ju inte vara så kaotiskt trångt som det sedan blir. Tre gånger har jag varit där och alla gånger har jag suckat. Samtidigt vill jag dit igen …
  Broderierna ska jag kolla närmare på och så tar jag gärna adressen till ditt fina B&B 🙂
  Kram ❤

  • Tror det är lika trångt alla dagar… 🙂
   Tycker ändå det ör okej med trängseln, folk uppför sig ju och ingen knuffas. 😉
   Om du googlar ”Georgianas guesthouse” så hittar du det. 500 meter från Fulham Broadways tunnelbanestation. Vi blev så ompysslade och frukosten var så rejäl att vi inte behövde äta lunch.
   Kram Kristina

 3. Vilka fantastiskt fina bilder. Att du lyckats med det i den trängseln! Verkligen inspirerande med Chelsea. Fick nöja mig med programmen på BBC. Vi har ju bara ett barn (han är vuxen nu) men det ger samma effekt som du beskriver med att åka alla tre eller bara med mamma eller pappa. Det har vi gjort (barn+en vuxen) många gånger, bla till London. Mycket nyttigt.
  Ha det fint
  Helene

  • Tack! Tålmodigt väntande på min plats längst fram vid visningsträdgården, är svaret. 😉 Och att vara där när de öppnar kl 8 och gå till de trädgårdar som ligger längst bort och börja där…
   Visst är det så, det blir en annan relation när man bara är två. Så glad över de resor vi har gjort.
   Kram Kristina

 4. Ja men, vilka bilder Kristina! Att du lyckats fotografera så att det ser ut som om du var själv där. Vet ju hur svårt det är. Och de trädgårdar du valt ut är helt i min smak. Det känns som om det var ovanligt många lummiga och fina trädgårdar i år.
  Svamparna har jag suttit och tittat på en lång stund. Kan inte förstå att dom är broderade. Makalöst! Djuren minns jag från ett år jag var där, dom är verkligen läckra och jag förstår att dottern gillade dom.
  Tack för denna fina rundvandring på CFS!

  Kram Anita

  • Varsågod! Jag väntar tålmodigt på min tur längst fram, det fungerade ganska bra. Ofta står ju inte besökarna och tittar så länge. Ibland hukade jag mig ner också, då kan man kapa bort en del folk som syns.
   Gillade många av trädgårdarna, inte minst att flera hade en betydligt mer ”naturlig” inställning till trädgård. Kan det inspirera fler att släppa kemikalierna, inrätta ”vilda” hörn och anlägga vattenblänk är mycket vunnet.
   Kram Kristina

 5. Pingback: Så här gick det med 2019 års trädgårdsplaner | Kristinas oas

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s