En vårhälsning en solig påskafton

Glad Påsk! Hoppas ni har det skönt i solen och njuter av allt som växer! Här har det varit fullt upp de senaste två veckorna. Vädret har ju varit så skönt och kvällarna ljusa. 🙂

Växthuset är urröjt, tvättat och iordningsställt för säsongen. De där 34 nya dahliorna är framdrivna och bor numera ute i växthuset (med frostvakt – i natt vare det nere på 0 grader…).Vår ”halva” trädgårdsbod och ”halva” växthus kom till efter att ha sett en liknande lösning under en resa i England. Bodväggen ger ett bra klimat i växthuset. 

Gräsmattan är klippt, dressad och stödsådd och bersån urröjd och sopad.
Yngsta dottern bakade kladdkaka till sin trädgårderande mamma. Skönt med fikapaus!

Hela trädgården är mulchad med kompostjord och som grädde på moset har jag kärrat ut dryga dussinet skottkärror med välbrunnen fårgödsel jag fått från en kollega med gård.

Maken har tvättat trädäcken och håller på att sätta nya stöd till hallonen i bärlandet. Tonåringarna har tvättat alla utemöbler och ställt dem på plats. Jag har planterat vårblommor, suttit i solen och fikat och fotograferat en massa fina växter, på bilden tulpanen ‘Apricot Foxx’. Det har varit sköna vårveckor i en konstig tid.

Yngstas födelsedagskalas blev tyvärr inte som planerat. Min yngsta tonåring tar det med jämnmod, som tur är hon ju stor nog att förstå varför det ”bara” blev vi i närmaste familjen som var med i år. I går fixade hon och jag lite vårfint hos kaninerna också. Jag sopade upp den torra spillningen (suverän gödsel till allt som gillar ”gräsgödning”), vi tvättade bort spindelväv och smuts på husets utsida och så fick de tre kaninbrorsorna (@3bunnybrothers på insta) lite färsk hassel att mumsa på.

Det är så vackert i Trädhörnet med alla tidiga vårblommor just nu (det får bli ett eget inlägg), här en sneak peak med hundtandsliljor, balkansippor och blåsippor.

Avslutar med mitt lilla ”säsongsbord” vid ingången. Blir glad varje gång jag ser det. Så här ser det ut just nu:

Önskar en fortsatt fin påskledighet! Titta gärna in hos Trädgårdsfägring och läs vad andra trädgårdsbloggare skriver om.

9 tankar på “En vårhälsning en solig påskafton

 1. Alltså, den översta bilden … sååå vacker! Vilket ljuvligt stilleben. Och vilket härligt vårsprudlande inlägg! Ler fortfarande när jag läser … ”de 34 dahliorna” 😉 Och jag förstår att du blir glad av säsongsbordet, det blir jag också 🙂
  Ha en fortsatt fin påskhelg!
  Kram Anita

  • Tack Anita! Julrosorna har varit fantastiska i år och en del fick vattenbada i fatet.
   Det är skönt med lite extra trädgårdsenergi – inte minst just nu i dessa tider.
   Fyra av dahliorna är sega, men de övriga 30 kom så fint på mindre än en vecka. 🙂
   Det är som med dina kamelior, de glädjer mig på avstånd de också. 🙂
   Kram och tack detsamma!

 2. Det var för väl att du bytte jobb och hamnade inomhus (hur går det förresten i dessa tider?) så att orken och lusten till egen trädgård exploderade. Jisses mänscha som du jobbat! 😀
  Det där med halva/halva hade våra grannar redan när vi flyttade in i villan 1992. Sönerna fick gå dit och mumsa på körsbärstomater. Nu är grannarna borta och nya ägare röjer både ute och inne, men än står växthus med bod kvar.
  Kram!

  • Det går bra, jag jobbar på kontoret men är utomhus en del eftersom jag har kvar ansvaret och planeringen för stadsodlingar och djur (men en kollega gör mycket av det praktiska numera). Det är skönt att känna lusten till den egna trädgården igen, inte minst den fysiska sidan – att slita tungt kan vara skönt ibland! (I alla fall när jag inte har gjort det åtta timmar i jobbet…)
   Vad kul att era grannar har en sådan lösning och att den har fått vara kvar. 🙂
   Kram tillbaka!

 3. Hej Kristina!
  Ja, visst är det en märklig vår i år! Med hemmakontor sedan en månad tillbaka känner jag att mitt liv numera tillbringas till 99% innanför trädgårdens grindar. Tänker att vi har tur som har en trädgård att njuta av när tiderna är som de är!
  Fortsatt Glad Påsk!
  Kram

 4. Så vackert ni har det och så mycket ni hunnit med! Det har ju tack vare – eller kanske på grund av – att man inte får umgås funnits mycket tid till annat, så det är likadan här. Man ligger t.o.m. lite före egentligen….. -_-

  KRAM/Susie

 5. Pingback: Trädgårdsåret 2020 sammanfattat i 12 bilder | Kristinas oas

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s