Vackra vårtecken i februari

Det är bara några dagar kvar av februari och visst börjar våren synas i trädgården! Om början av månaden startade med kyla, blåst och snö så slutade den med milda temperaturer. Det gillade julrosorna. 🙂

För en vecka sedan sa det ”plopp” och krokusen visade färg, pionknopparna dök upp och hyacinternas knoppar syntes.

Snödropparna slog också ut. Jag delar och sprider snödropparna vidare varje år och nu börjar klungorna i vårlunden bli ganska många.

Dvärgcyklamen blommar förstås jättefint vid dammen. De är så vackra så här års och blir fler och fler för varje år.

Knopparna på körsbärskornellen ‘Jolico’ börjar spricka upp och visa färg.

I höstas så testade jag att så mâchesallat i grusgången vid de upphöjda odlingsbäddarna, under häggmispelhäcken. Det är ett område som vi inte går på, men det finns ju lite mull nere i gruset av häckens löv. Det har fungerat så himla bra! Rosetterna växer fint och de blir inte jordiga när det regnar. Tips till er som har grusgångar!

Rosavidet ‘Mt Aso’ fortsätter vara fint vid ingången. Nu har det ”blommat” i en månad, så tacksamt så här års.

Avslutar med mina fina gula julrosor som har kommit upp de sista veckorna. Önskar er en fin och fridfull helg, i en omvärld som inte är det. Om du som läser här har möjlighet, skänk gärna pengar till någon som hjälper de som behöver det nu. För en inblick hos fler trädgårdsbloggare, titta in på Trädgårdsfägring.

8 tankar på “Vackra vårtecken i februari

 1. Sett på maken til lekkerheter, da! Gleder meg voldsomt til det skjer noe her også. Ligger nok klart under snøen 🙂
  God helg!
  /Irene

 2. Rosavidet ‘Mt Aso’ som du har i kruka blommar så fint. Har också ett i kruka men inte en enda blomma. Gödslar du mycket? Hur ofta planterar du om det?
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  • Tack! Jag gör inte mycket med rosavidet. Jag lägger lite gödning i krukan på våren och vattnar om det behövs under sommaren.
   Hur gammal är din planta och hur stor är den? Min är typ tre år och har blommat mer och mer för varje år. Jag har inte planterat om den alls ännu så länge.

 3. Men oj, bor vi i samma land 🙂 Skämt åsido, du skulle se min trädgård, massor av snö men långt därunder ligger vårtecknen och lurar. Det gör mig inget för jag kan ju njuta av andras vårtecken, dina t.ex. Vilken vacker gul julros. Och så smart med mâchesallaten. Och så snyggingen ‘Mt Aso’. Undrar om inte det blir min favorit den här gången.
  Önskar dig en fin inledning av mars!
  Kram Anita

  • Ja, ibland kan det verkligen skilja sig massor åt Anita! I morse var söta Mt Aso översållad av vackra iskristaller (som smälte mitt på dagen). Det ligger på +5 ner till -3 här nu, typiskt marsväder.
   Kram Kristina

 4. Det märks att du bor längre söderut. Här är det tjäle än och min julros har bara visat att den faktiskt har en knopp. Någon enstaka krokus finns under en buske och det Mt Aso jag köpt har stått och stampat i väntan på värmen. Idag såg jag att det rosa kunde anas!
  Tur att jag kan njuta av dina vårblommor så länge! Mâchesallaten ska jag försöka minnas i höst, får väl notera ordentligt i kalendern. Himla trevligt tips. Och så är jag glad att jag slog till och köpte den där Mt Aso när den stod utanför Blomsterlandet, mindes den från dina bilder. Visst kan jag plantera den i en stor kruka, inte har du väl din i rabatten?

  • Det är lite tjäle här också igen, men under en vecka var det varmare och då gick det snabbt. Nu kikar jag på prognosen och väntar på att de kalla nätterna ska bli varmare. Vissa dagar är sköna i solen, andra bistert svinkalla.
   Vad glad jag blir att du passade på att köpa en Mt Aso! Jag har min i en av de stora krukorna vid ingången, inga salix i jordvärmeträdgård inte. Fast jag ska flytta den till en av de stora krukorna på terrassen, för den blir lite större än vad jag hade tänkt mig. Trodde den skulle gå att klippa tillbaka, men de nyklippta grenarna blomstrejkar tills de blir stora…

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s