Poolen igång igen

I helgen tog C och jag oss an poolen. Regnvatten uppblandat med gamla löv från närväxande plommonträdet  som låg ovanpå poolskyddet östes upp med hjälp av hink och kom till nytta i Lundområdet bredvid.pool 1

Sedan drogs poolskyddet av och…pool 3

…vattnet var kristallklart! Djup suck av lättnad. Koppla in reningsanläggning med mera igen och så påfyllning med ett antal kubik vatten. När man ”stänger” för vintern tappar man ur vatten till nedanför utloppet till reningen, så det saknades runt en halvmeter nu. I med lite nya kemikalier så pH-balansen blev den rätta igen och sedan var det bara att vänta på att solen skulle göra sitt.pool 4

I dag, ett dygn efter vattenpåfyllningen, var temperaturen 20 grader och barnen vågade sig i för ett premiärdopp.

Vi har bara haft poolen i ett år, så det här var första gången för oss med att göra den i ordning för säsongen, men var det inte svårare än så här var det ju lugnt. (För den som vill läsa mer om poolen så har jag berättat om den i Våra trädgårdsprojekt ovan i menyn, under Stora omgörningen 2008-2012.)

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s