Oskyldig ~ Blommig fredag

katt 6Här sitter jag. Gör inget särskilt. Vilar mina små grå tassar en stund bara.

katt 4Har ändå inget speciellt för mig i dag. Vad? Du tycker jag ska gå in?

katt 7Men… De sitter ju där uppe. Inte just nu. Men snart. Kanske. Jag kan vänta lite till!

Vi fick storfrämmat i trädgården för ett par dagar sedan, något som vår katt snabbt upptäckte. Han satte sig helt oskyldigt att vänta under Carmencitarönnen och blev mäkta sur när jag helt sonika lyfte in honom i huset igen. Jag kände inte alls för att bjuda honom på fågellunch.

domherre 1Ser ni dem?

domherre 2
Här är de i närbild. Vi har mycket sällan besök av domherrar i vår trädgård, den ligger lite för långt från skogen, så jag blev så glad över att se dem.

En stund senare fick domherrarna samsas med en hel flock sidensvansar. De är ett skådespel för sig. Flaxar och far, kvittrar och hoppar runt i sin jakt på mat. Ullungrönnen ‘Dodong’ rensade de på ett kick, sedan var det Carmencitarönnens tur.

sidensvans 1
Carmencitarönnen när sidensvansarna precis började rensa den på den rika skörden av bär. Har aldrig under alla år haft så mycket rönnbär på den!

sidensvans 7  sidensvans 5

sidensvans 6

Det var min tolkning av Oskyldig som är veckans tema hos Hélena. För andras tolkningar tittar du in här.

50 tankar på “Oskyldig ~ Blommig fredag

 1. Katter måste väl ändå vara det djur med störst förmåga att se just oskyldig ut? Avundsjuk på dina sidensvansar. Bor i ett område med kajor som bara blir fler och fler och de stör alla andra småfåglar tyvärr. Kram, Carina

  • Ja, det var helkomiskt hur han låtsades som absolut ingenting där han satt strategiskt placerad… Jag råkade vara ledig just den dagen domherrarna och sidensvansarna drog in och var lycklig hela dagen att jag fått se dem i år. Vissa år kommer jag hem och hittar bara träden renrensade. Förstår att du saknar ”dina” sidensvansar. Kram Kristina

 2. Så vackert trädet är med alla rönnbär kvar. I skogen utanför min tomt åt björktrastarna upp rönnbären så när sidensvansarna kom stannade de hos grannar, som hade mer ätbart att bjuda på.

  Härligt vackra bilder!

 3. Vilken ära att få besök av domherrar! Vi ser dom inte heller så ofta men när de kommer blir jag själaglad.

  Sidensvansar har jag setti vårt område men dom har aldrig hälsat på i vår restaurang. Exotiska och så vackra.

  Vilka enorma mängder rönnbär! Så vackra men jag vill inte ha en kall vinter till…..

  Kram,
  Maria

  • Precis, jag blir lika glad varje gång domherrarna (eller något annat djur som kommer sällan) har vägarna förbi vår trädgård och jag får njuta en stund av dess besök. Har ni sidensvansar i området så har du något att se fram emot när er Ullungrönn börjar få stor ”skörd” med bär… 🙂 Låt oss hoppas bara att det där med rönnbär och vinterkyla inte stämmer just i år! Ha en fin helg!
   Kram Kristina

 4. Åh, sidensvansar ser jag ibland men domherrar har vi aldrig i trädgården. Så himla härligt. Och jag såg kattens oskyldiga blick när han tittade upp i trädet 😉 Förstår att han inte alls förstod varför han måste gå in. Han var ju sååå oskyldig 😉

  Ha en fin helg!

  Kram Anita

  • Visst var han oskyldig? 😉 Han är en mycket duktig jägare, kommer hem med ”villebråd” var och varannan vecka, men jag föredrar när bytena har svans och inte vingar. Ha en fin helg du också!
   Kram Kristina

  • Har inte sett domherrar här på flera år, så de var efterlängtade kan jag lova. Så glad jag råkade vara hemma när de kom så jag fick se dem. Bytesdjur med svans är OK säger jag till vår katt, inte de med vingar… Lyssnar han? Nix. Ha en fin helg du också! Kram Kristina

 5. Härliga bilder på katt och fåglar. Svårt att välja vem som är sötast. Kattälskare som jag är måste jag dock medge att domherren är en stark konkurrent. Mycket, mycket sällan de kommer hit, men när de gör det förflyttas vår katt också in, hur oskyldig han än ser ut.
  Kram Luna

 6. Wow…. Domherrar i trädgården? Vilken njutning!
  Sidensvansar har hälsat på här en gång, vad jag vet men jag tror jag bor för nära en trafikerad väg för att få så celebra besök.

  Må gott!

  //Veronica

 7. Härlig tolkning med underbara bilder.
  Kan se samma beteende i min hund som i din katt… Vänta, vänta, vänta… Kanske inom räckhåll. Men förmodligen är din katt en snabbare och smidigare typ. En liten tax blir allt stående på marken medan de flygande retar honom: Du kan inte ta mig, du kan inte ta mig.. (O jag är så glad för att han inte kan det.)
  Ha det gott!
  /Katarina

  • Tvivlar inte alls på att det hade blivit fågellunch om jag inte hade tagit in vår katt, han har kommit hem med åtskilliga fåglar (och jag har bänt upp käftarna på honom och räddat en och annan fågel också genom åren). Men han tar så många byten med svans att bjällra inte är att tänka på. Kram Kristina

 8. Det är verkligen inte varje år vi ser domherrar här hos oss. På min önskelista över drömmotiv står bla domherrar.
  Jättefina bilder! Söt katt också ;).

  Kram o trevlig helg!

 9. ÅÅ den katten är ju klart oskyldig det syns ju på hela han:) Underbart att få ha besök av domherrar de är ju så vackra.
  Ha en underbar dag!!

  • Ja, blev så glad över domherrarna. I dag är de tillbaka i trädgården. De sitter i bukettapeln och äter bär och dricker regndroppar som hänger på bären (det regnar här). Ha det fint du också!

 10. Vilket fint besök du fick! Domherrar och sidensvansar är så vackra så jag förstår att du räddade dem från kissen – som också är jättefin men det är bättre om den får kattmat bara.

 11. Vilka fina domherrar, tänk om man kunde få dem att sitta kvar där i trädet och se snygga ut! Men sötast är ju katten, i särklass! Men att ta sig en tugga på domherrarna? Nääää, det får han inte!
  /Katarina

 12. Tack för att du tittade in hos mig för då hittade jag hit till din fina blogg. Och din ljuvliga katt! Jag skulle lätt kunna bli en sån där kattdam med huset fullt, om inte min man satte stopp vid tre. Suck. Kanske tur det.
  Hej från Törnrosa

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s