Bästa sommarbilden ~ Blommig fredag

Det här kändes som ett omöjligt uppdrag i Blommig fredag. ”Bästa sommarbilden”. Hur ska man kunna välja det?! Efter stor beslutsvånda valde jag två bästa-bilder, en från alla trädgårdsbesök och en från vår egen trädgård.

jätteverbena Frankrike 1

Ett hav av jätteverbena Verbena bonariensis och sommarljus Gaura lindheimeri. Fotot är taget under vår semester i Frankrike förra sommaren. Det här var den enda privatträdgården som vi besökte, men den var helt underbar. Full med rosor, ovanliga träd, höns som spatserade omkring och världens keligaste katt. Ska se om jag får tummen ur och fixar fler foton och visar en annan dag…

Den jättehöga verbenan och sommarljusen vajade i den varma sommarvinden och nådde mig nästan till axlarna. Ja, det märks att de har ett annat klimat – så höga blir aldrig mina hemmavid. Det var en mycket speciell känsla att gå på den smala klippta gräsgången mitt i det här havet av sommarblommor.

Den här bilden, tagen i vår egen trädgård, är sommar för mig.

Lavendel 14 juli

Lavendel i full blom i rabatten vid Stora trädäcket, i fjärran stolta vita riddarsporrar och de första dagliljorna som har börjat slå ut i den långa dagliljerabatten.

Vill du se andras sommarbilder och fortsätta att drömma dig bort tittar du in hos Hélena här.

42 tankar på “Bästa sommarbilden ~ Blommig fredag

 1. Trädgården i Frankrike verkar helt fantastisk. Tänk att stå och se ut över ett hav av jätteverbena och sommarljus. Och vilken härlig bild från din egen trädgård. Vilken underbar lavendel. Kan nästan känna doften.

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anita

  • Mmm, gissa vad jag tänker samplantera i vår trädgård i sommar? 😉
   Lavendelplantorna vid trädäcket är gamla och har överlevt inte mindre än två flyttningar. De är nästan en meter i diameter numera. Jag håller andan varje vår och hoppas de inte har frusit bort för mycket.
   Kram Kristina

 2. Härlig sommarkänsla i båda. Verbenahavet är sommar på något sätt och lavendel är sommar på ett annat sätt. Älskar de där strikt klippta gräsgångarna bland rufsiga växter. En dröm typ… ..men jag är så usel på att sköta dem 🙂

  Kram, Carina

  • Haha! Ja, inte var våra gamla gräsgångar (innan det blev grus) snyggt klippta inte. De var ett ständigt ”vi måste trimma kanterna”-elände. Men det är kul att komma på besök till de som har orken att hålla efter gräset i sina trädgårdar så det blir så där snyggt.
   Kram Kristina

 3. Så underbart att se jätteverbena-ängen! Jag har sått den i år, hoppas att den blir fin. Fast jag har ju förstås inte plats för sånt överflöd. Och än så länge är frösådden i kylskåpet och ska plockas ut om en vecka … hoppas de gror i alla fall. Och bilden från din egen trädgård är också härlig!

 4. Beslutsångest? Inte jag inte! (Nä,nu ljög jag =oP)
  Underbar bild från Frankrike, ser fram emot att få ser fler från ert besök. Inser att jag ”måste” så jätteverbena. Bilden från din trädgård får mig att känna sommarvärmen och doften av lavendel. Härligt!
  kram
  /Katarina

 5. Å vilka härliga bilder! Tänk att få se en hel äng med jätteverbena! 🙂
  Lavendeln är verkligen frodig! Du måste ha en annan sort än jag, eller också har den hamnat på sitt rätta ställe!
  Ha en toppenhelg!
  Annika

  • Tack! Lavendeln hos oss står torrt och soligt och det gillar den. Plantorna är uppemot 15 år gamla nu och jag beskär bara genom att ta bort det som dör efter vintern. Lavendel på annat håll i trädgården hålls mer tuktad, men just i den här rabatten vill jag ha stora höga plantor.
   Ha en fin helg du också!
   Kristina

 6. Lavendel är verkligen sommar… Finns det något underbarare än att dra handen igenom lavendelblommorna och känna doften som sprider sig…. Mmmm, det är sommar det 😀

  Kram och ha en skön helg!

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s