Våra taggiga vänner är tillbaka!

Lyckan är stor, våra taggiga vänner är tillbaka! Och i år är de inte mindre än tre stycken som prasslar runt i trädgården i sin jakt på igelkottsvänlig mat. Underbart!

30 juni 15 Igelkott 1Igelkott 1 kravlade sig upp i den upphöjda torvrabatten precis som förra året och hade ett torrt och skönt ställe att kura ihop sig på där.

30 juni 15 Igelkott 2Igelkott 2 undersökte de spännande håligheterna under trädgårdsboden…

30 juni 15 Igelkott 3… och igelkott 3 bökade runt i det höga gräset vid häcken in mot ena grannen.

Nu har jag anmält årets iakttagelser hos Naturskyddsföreningen som har igelkottsräkning. Man kan anmäla alla igelkottar man ser, både levande och döda (hu!).

Fler som har taggiga vänner i sina trädgårdar?

13 tankar på “Våra taggiga vänner är tillbaka!

 1. Tyvärr inte och jag saknar dom mycket. Vi hade oxå ett gäng på tre i vår trädgård, men det är flera år sedan nu. Min senaste igelkottskontakt var för tre år sedan när jag träffade en på vägen ner till postlådan.

 2. När jag såg rubriken i mailet så trodde jag ditt inlägg skulle handla om rosor 🙂 Grattis säger jag! Jag älskar igelkottar men ser tyvärr aldrig några längre. Jag har varit ute på kvällarna och tittat men nej, dom verkar inte finnas över huvud taget i vårt område längre till min stora sorg. Till vår tomt kommer dom nog inte dessvärre, den är ju kaninskyddad och då är det nog även problem för igelkottarna att ta sig in. Men runt om oss, på skogsstigarna har jag ändå kunnat se dom men inte längre. Nu hoppas jag att dina tre kan bli fler till nästa sommar. Ditt inlägg värmde mitt hjärta, väldigt mycket!

  Ha en fin fortsatt vecka! Nu kommer sommaren på allvar 🙂

  Kram Anita

  • Så tråkigt att de verkar ha försvunnit från ert område. Jag kan bara hoppas de en dag återvänder. Jag saknade dem så de år de försvann från vårt område, glädjer mig enormt åt att de är tillbaka.
   Ha en fin vecka du också!
   Kram Kristina
   P.S. codonopsisen är jättestor och fin i år. Den klär spaljén i Skära rabatten bra.

   • Jag hoppas också att dom återvänder en dag.

    Så glad jag blir att codonopsisen tar sig fint. Min blir kraftigare och kraftigare för varje år så det kommer med säkerhet din också att bli.

    Kram Anita

 3. Åh! De är ju så söta de där krabaterna! Taggiga bollar med näpna ansikten. Något visst med igelkottar. Jag har haft besök av en i år! Taxen blev smått galen, skäller och skäller, men vet inte riktigt vad han ska göra. Nåväl, brukar få besök då och då, de verkar trivas i min trädgård full av buskar och snår. Ja, och ska anmäla, tack för tipset!
  kram
  Katarina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s