Nya fågelhuset växer fram (men inte är det lätt när det regnar och regnar)

Dags för nya månadsbilder av området som är under omgörning i trädgården. Det har hänt jättemycket, men ändå inte. I alla fall känns det så.

Nya vyn i trädgården när man passerat poolen på väg mot trädgårdslandet och komposthörnan.

Boden ser hög ut för att den är så pass liten ytmässigt. När allt är klart ska jag plantera klematis som ska klänga mot väggen och klä in den med lite mer grönska.

Maken har snickrat klart boden på utsidan och lagt papptaket klart. Hunnit med att måla har han också. Nu närmast väntar plåtkanter vid taket och sedan isolering och panel på insidan av boden. Ytterdörren var det så klart jättelång leveranstid på, så den dröjer ytterligare några veckor. Får bli draperi av byggplast så det inte regnar in när innergolvet är lagt. Elen ska också dras in i det närmaste, elektrikern har varit och tittat och vi är överens om vad som ska göras och hur det ska dras.


Bakom spaljén till höger skymtar vår varmkompost. Den stora vattentunnan ska stå bredvid komposten och ta hand om regnvattnet från nya bodens tak. Vid spaljén är rosen ‘Mme Alfred Carrière’ planterad. Den mörkt brunsvarta kulören (som vi har på några ställen på bostadshuset) är vald till boden för att de ljusrosa rosorna ska komma till sin rätt.

‘Mme Alfred Carrière’ på den tiden rosorna stod vid Stora trädäcket. Rosen har de sötaste ”marsipanros-knoppar” man kan tänka sig.

Själv har jag flyttat varmkomposten i komposthörnan så den numera inte står tio centimeter fel (det är så det kan bli när saker ställs på plats mer än ett halvår innan bygget inleds). Har lagt massor av vissnade perenner i nya kompostfacket (som trots det bara är drygt halvfullt!) Underbart med två fack på vardera nästan 2,5 kubikmeter.

Ny vy i riktning mot poolen.

Det gamla bigarråträdet (och honungsrosen som klänger sig upp i trädet) kommer att ge både fåglar och kaniner skugga varma sommardagar.

Själv har jag beskurit träd, planterat ut perenner som stått på vänt ett bra tag och flyttat växter som ska ha nya platser. Och så har jag ätit hösthallon, jordgubbar och en mängd goda körsbärstomater. Fotograferat, strosat runt, tagit det lugnt och ignorerat allt som ”borde” göras.

Både jag och maken har suckat över alla regniga dagar. Det är inte lätt att vare sig snickra, måla eller plantera när regnet strilar ner timme ut och timme in. De få dagarna med långa uppehåll är lätträknade denna höst. Vi hade båda hoppats att vi vid det här laget skulle ha kommit längre med det vi ville denna höst, men det är bara att fortsätta tills det är klart.

Önskar en fin hösthelg med några bilder på höstlijan ‘Pink Freckles’.

16 tankar på “Nya fågelhuset växer fram (men inte är det lätt när det regnar och regnar)

 1. Det är så roligt att följa ert arbete. Den mörka färgen är härlig och de rosa rosorna kommer att bli jättesnygga mot den. Så trist med allt regn. Vet hur det är när man ska måla och jobba utomhus. Man är så beroende av uppehållsväder. Visst är det bra att det kommer vatten men det får ju vara någon måtta. Dom pratar ständigt om brittsommar men vi har också gråväder. Visserligen är det milt men inte känns det som sommar inte.

  Ha en skön helg och så hoppas vädret blir bättre hos er!

  Kram Anita

  • Tack Anita! Försöker att inte klaga på regnet, grundvattennivån behöver ju återhämta sig, men just nu är vi lite trötta på det. Idag skiner solen och jag ska fixa i trädgården. Maken? Han jobbar så klart idag…
   Kram Kristina

 2. NI har fått mycket gjort ändå tycker jag, trots regn! Ja, även här har kommit ovanligt mycket regn nu under september, lite så dags kan man tänka men man vill ju inte klaga…. det behövs ju för grundvattnet, men trädgården behöver då rakt inte något mer just nu i alla fall…
  Kram Gunilla

  • Precis, mer i trädgården behövs då inte! Tur vi har en väldränerad tomt… 😉
   Vi är nöjda med det som är gjort, och snart är nog boden tillräckligt färdig så vi kan hämta hem fåglarna vi har tingat.
   Kram Kristina

 3. Så händig han är maken! Jag tycker ni hunnit en hel del trots vädret, men jag vet hur det är, man vill alltid mer och listan över projekt man vill genomföra växer.
  Jättefint blir det och jag är så glad att jag varit hos dig och vet precis vilka utrymmen du har att jobba med och hur mycket det är som måste flyttas för att en ny funktion ska få plats. Bra jobbat ni båda!
  Kram
  /Anette

  • Tack Anette! Ja, tomma ytor är det ont om i den här trädgården. 😉 Fåglarna från Danmark är tingade sedan länge, så vi måste bli klara inom kort. Som tur är kan en fågelvän ta hand om dem några veckor tills det sista är fixat.
   Kram Kristina

 4. Tycker ni hunnit göra fantastiskt mycket med tanke på att det bara verkar ha regnat och regnat ….
  Hoppas ni också fått lite ”brittsommar” nu den senaste veckan och kunnat komma ikapp med det ni tänkt er. Det kommer att bli så fint!
  Kram Anna-Karin

 5. Härligt – det går ju trots allt framåt 🙂 Vacker kulör tycker jag som gillar de mörka nyanserna. Visst är det ändå, trots allt lite med charmen att vi aldrig vet hur en säsong kommer att bli. Tänk om vi alltid vetat det… Vi kan ju alltid hoppas på en riktig brittsommar nu till helgen.
  Kram, Carina
  PS Brukar du få så mycket reklam på din sida? Nu var det en skärmbild annonser innan jag kom till kommentarerna

  • Visst går det framåt! 🙂 Och jag håller med, tur vi inte vet hur säsongerna blir i förväg, det hade varit hemskt trist. Fast liiite uppehåll kan jag ju få önska. 🙂
   Hur mycket reklam det är är beror på antal besökare om jag förstått det rätt. De gånger jag har tittat på bloggen icke inloggad har det ibland varit en ruta, men inte så mycket som du beskriver. Trist!
   Kram Kristina

 6. Nu har jag kikat bakåt i din blogg och inser att jag missat lite. Har inte läst så många trädgårdsbloggar i sommar. Känner igen det du skrev om att inget blommade efter augusti, lite så är det är fortfarande. Jag hade velat få tag i fler flox, men där jag varit har inga funnits. Hortensiorna och flockeln vill ha det blötare än jag kan erbjuda, men ändå har jag beställt en ny hortensia som ska planteras snarast. Skam den som ger sig! Och de där kärleksörten blir bara uppäten av sniglar. Nu skrapade jag ihop resterna och satte i en kruka, kanske att de kan få vara ifred då.
  Jag är mäkta imponerad av vad ni fått ihop trots regn och semesterresa. Så snyggt det blir med de mörka väggarna, kaninburen och allt annat. Ni går verkligen ”all in” för att skapa bra boenden.
  Jag ser inga annonser hos dig. Installera AdBlock så slipper man sådana! Så skönt! Fast en del sajter blir lite ledsna eftersom de får in pengar via annonser, då kommer det upp en ruta om att man ska tillåta dem.

  • Det är inte lätt att få tag på flox, själv hade jag turen att få tag på nya sorter via en specialplantskola. Är nöjd med nästan alla, men några av dem blommar över lite väl snabbt.
   Otroligt nog går våra sniglar inte på kärleksörten. Vet inte om det beror på att de har annat att äta på?
   Du slår huvudet på spiken, här görs det sällan något halvdant. 😉 Och de djur vi har, de ska ha det bra. 🙂

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s