Att slå sig ner och njuta en smula

Det har varit en fantastisk dag, den där bästa sortens vårdag som man bara vill hålla kvar känslan av länge, länge. Ljudet av våren är avenbokslöven som prasslar i vinden, redo att falla när de nya skotten pressar på. Det doftar viol, humlorna surrar bland de tidiga tulpanerna och katten myser i solen överst på komposthögen. Jag har krukat fröplantor och delat växter till min kusin A som nyligen blivit med trädgård. Snart ska jag dit och hjälpa till att plantera en rabatt eller två.9 april 15 komposthörna katt plantering

Jag gläds så åt att äntligen få se hundtandsliljan ‘Purple King’ blomma, två år efter att jag fick den av snälla Carina. De två andra sorterna har också knopp.9 april 15 hundtandslilja 'Purple king'

Den röda nunneörten, julrosen ‘Double Slaty Blue’ och vitsipporna har också slagit ut.

Maken är stolt över att ha fått den allra sista pilliga glasrutan i växthuset på plats, jag att äntligen ha baxat upp det stora prydnadsgräset som stått i vägen för omdragningen av grusgången i Trädhörnet.9 april 15 trädhörnet prydnadsgräs gräva

Vad passade bättre sedan än att slå sig ner i växthuset och bara njuta en stund i solskenet. Att sitta granne med blommande narciss ‘Mount Hood’, majlök och vårlilja ‘Wisley Blue’ är inte det sämsta! Det kommer definitivt att bli fler stunder i den sköna korgstolen.

För andra stolta bidrag i veckans Blommig fredag, titta in hos Hélena genom att klicka här.

Önskar er en fin helg, hoppas ni har möjlighet att ”lukta på blommorna” och njuta av våren. Och ni som bor inom vettigt avstånd från Blekinge, missa inte den spännande växtmarknaden hos Tuijas Växter den 26:e april, skriver mer om vilka försäljare som kommer dit här.

36 tankar på “Att slå sig ner och njuta en smula

 1. Så härliga och vårliga bilder med mycket att vara stolt över. Här snöar det idag… men det är väl det som kallas aprilväder. Fin dag till dig!

 2. Så vacker din hundtandslilja är! Härligt att sitta i ditt fina växthus.
  I dag har vi dimma här, lite trist så det blir att baka lit här och hoppas solen kommer fram senare.
  Fin fredag till dig
  Kram Maria

 3. Sträck på dig! Du kan vara såå stolt! Jag är djupt imponerad av den rosa hundtandsliljan. Du skulle bara veta hur många gånger jag provat rosa hundtandslilja men den kommer aldrig upp året efter. Jag har beundrat dom i England många gånger, dom är utsökta. Och den mörka julrosen är ju superelegant. Jag gillar också färgen på dina trädgårdsbyxor. Har bara hittat ljusa varianter, inte så praktiskt. Och växthuset är ju så fint. Det är fantastiskt att det är så stort fast det inte är så stort … om du förstår vad jag menar 🙂

  Ha nu en riktigt skön helg. Precis nu började solen bryta igenom molnen så jag ska ta och gå ut och se om jag kan börja städa lite i trädgården.

  Kram Anita

  • Tack Anita! Ja, hundtandsliljorna har varit ovanligt tjuriga. Har fortfarande en sort som totalvägrar blomma, men kommer med blad varje år. Det har de gjort i över tio år…
   Och visst är det en bra byxfärg? Köpte dem på tradera av en kvinna som flyttat från sin trädgård och var så glad att byxorna (som var i superfint skick) skulle komma till fortsatt användning. Väldigt bekväma och så många bra fickor, så jag är nöjd med mitt inköp.
   Hoppas du har haft en fin vårdag i trädgården!
   Kram Kristina

 4. Oj så mycket fint du har som redan har kommit upp hos dig! Och så fantastiskt skönt det ser ut i växthuset. Man får inte glömma att njuta också!

  Vi får hoppas på en härligt trädgårdshelg,
  Kram Cathrine

 5. Visst var det ett underbart väder igår, fast i t-shirt gick inte att vara ute här. Måste vara skönt att vara färdiga med de stora projekten tidigt på säsongen. Ser mysigt ut.
  Trevlig helg
  Luna

 6. Ja du har mycket fint i din trädgård att njuta av – och vara stolt över!
  Vilken lycklig kusin du har som får hjälp av dig med sin trädgård.
  Kul att hitta hit till din fina blogg genom Blommig fredag!
  Ha en fortsatt fin helg.
  Eva

  • Välkommen hit! Trädgårdsägare har ju världens skatt att dela med sig av – alla har vi ju plantor som fröat av sig/behöver delas. Och vad kan vara roligare än att dela med sig till någon som behöver? 🙂
   Kristina

 7. Växthuset blev jättebra! Frågan är nu hur länge sköna korgstolen kommer att få stå kvar innan den blir bortträngd av växter : )
  Härlig bild på dig i lunden och vilket ljuvligt väder idag. Här blev det två timmars vattning ikväll med bara ben och katterna jagade fjärilar.
  Allt gott
  Anette

  • Haha, korgstolen får nog maka på sig under vissa tider på året, det är helt klart. Vädret var så skönt i går, i dag är det rejält blåsigt, men solen skiner i alla fall.
   Kram Kristina

 8. Vad härligt med ett växthus att njuta och vara stolt över. Julrosen tyckte jag var jättefin, tänk så många olika sorter det finns. Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s