Vitt, vitt, vitt! Vitsippsblomningen ger mig vårglädje

Veckans tema i Blommig fredag är Våren. Och, ja, vad kan vara mer vår än en blommande vitsippsbacke? Även om solen inte lyste så blev jag glad och lycklig ändå av alla vackra sippor.16 april 15 vitsippor 616 april 15 vitsippor 316 april 15 vitsippor 5 16 april 15 vitsippor 2 16 april 15 vitsippor 1

Önskar er en fin helg! Själv kommer jag att tillbringa den med spaden i hand hos min kusin och hennes familj. De här växterna ska ner i jorden:15 april 15 plantor kusin

Ska berätta mer i ord och bild en annan gång om vad vi hittade på i deras trädgård. För vår egen del väntar trädplantering framöver.15 april 15 fruktträd spaljéäppelträdVåra fina spaljéäppelträd har kommit. ‘Ingrid Marie’, ‘Gravensteiner’ och ‘Summerred’ blev det, ska försöka få tag på ett ‘Oranie’ också till hösten. Sedan har vi även ett plommon ‘Czar’ och ett surkörsbär ‘Fanal’ som ska ner i jorden. Jag är så glad över att ha hittat en plantskola med vettiga priser på fruktträd –  ovanstående träd kostade alla under 400 kronor styck!

30 tankar på “Vitt, vitt, vitt! Vitsippsblomningen ger mig vårglädje

 1. Vilken härlig vitsippsbacke. Igår när jag promenerade iväg till en lunchrestaurang så såg jag en backe full med vitsippor. Lyckan spred sig inombords …

  Det låter som en fullmatad helg. Och grattis till att ni hittat en bra plantskola med bra priser. Härliga sorter ni ska plantera. Det vattnas faktiskt lite i munnen 🙂

  Ha en fin helg hos kusinen med familj!

  Kram Anita

 2. Så glad kusinen måste bli över din leverans av växter men kanske framförallt hjälpen 🙂 Jag ska försöka hinna fynda på rhododendronsällskapets vårmarknad på lördag men sen är det åter till min kompis högtryckstvätten. Trevligt när man hittar bra plantskolor med bra priser överlag. Hade en sån här där jag köpte fruktträd förr.

  Kram, Carina

 3. Ja vad är vackrare på våren om inte en vitsippsbacke? Håller med om att det nog är bland det ljuvligaste…
  Det ser ut som att ni får jobba lite för att få ner alla växter hos din kusin. Vad otroligt lyckligt lottad hon är, som har dig som kusin. Underbart, och lycka till!
  Kram Eva

  • Tack! Jag tycker det är lika kul som min kusin, men visst är det mycket som ska i jorden. Idag har vi planterat en massa vårblommande lundväxter, blev riktigt bra och nästa vår kommer det att bli en underbar blomning.
   Kram Kristina

 4. En Vitsipps backe är så ljuvlig att få se.Man blir glad och varm i hjärtat.Kommer ihåg när man var liten och plockade Vitsippor till mor en del med mycket korta skaft.Inte lätt att hitta en vas som passade till dom.
  Trevlig helg.

 5. En backe full av vitsippor det är nästan oslagbart. Våren är vacker. Det ser ut som om du kommer att arbeta hårt ett tag framöver så var rädd om ”grävarmusklerna”. Äppelträden ser fina ut och billiga. När jag var på plantskolan i helgen låg de betydligt högre i pris….
  Du får ha det så gott med all plantering i det, hoppas jag du också har, vackra vädret!
  Kram Anna-Karin

  • Jodå, jag har jobbat hårt med kusinens trädgård och det blev riktigt bra. Nu tar jag det lugnt några dagar innan jag börjar med vår trädgård. Ja, trädpriset varierar en hel del… Vädret har varit och är helt underbart!
   Kram Kristina

 6. Visst är det underbart med vitsippor, det är vår det!
  Härligt med fruktträd. Gravensteinerträd har vi ett gammalt ett det är jättegoda äpplen!

  Ang bänkskivan som du föreslog att vi skulle ta loss och såga hål i, nej tyvärr går inte det. Som det är nu är det två olika bänkskivor, med en fristående spis emellan. Nu måste det alltså bli en lång bänkskiva som vi då sågar hål i.

  Ha det fint!
  Kram Gunilla

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s