Ett hus med blå fönsterluckor i Loiredalen

I drygt två veckor har familjen och jag haft förmånen att låna det här huset i Loiredalen.

Det var inte svårt att kalla det hemma. 🙂 De jättelika Afrikas blå lilja, Agapanthus, blommade för fullt när familjen välkomnade oss till huset. Vi grillade och åt tillsammans, våra yngsta barn lekte i trädgården (utan gemensamt språk) och några timmar senare fick vi nycklarna i handen och den franska familjen körde mot vårt hus i Sverige.

Några bilder från våra utflykter bland vingårdar, zoo, historiska temaparken Puy du Fou och vackra slott.

Jag har ju tidigare berättat HÄR om vår vana att byta hus på semestern och 2017 års byte gick lika bra som de tidigare. Vi gjorde utflykter i varandras områden, passade varandras husdjur och skördade ätbart i varandras trädgårdar. Fast i stället för våra amerikanska blåbär plockade jag fikon. 🙂 Nästa sommar är det ”stanna hemma år” och jag ska njuta fullt ut av vår egen trädgård.

Det här inlägget skrev jag på vägen hem. Nu ska jag ut I trädgården och se vad som har hänt på de nästan tre och en halv vecka sedan vi lämnade Sverige. På måndag börjar jobbet igen för min del men jag slutar till lunch på fredagar under augusti och september och ser fram emot lite extra trädgårdstid då.

Jag kan redan nu utlova många vackra franska trädgårdar i vinterns inspirationsinlägg här på bloggen. Ett av ställena vi besökte var internationella trädgårdsfestvalen i Chaumont. Drygt 20 idéträdgårdar som till skillnad från Chelsea Flower Show är uppbyggda under ett halvår. Inte lika mycket stjärnglans, men rättvisare bild av verkligheten.

Och på hemvägen blev det besök i en vacker park designad av favoriten Piet Oudolf.

Önskar en riktigt fin augustihelg!

18 tankar på “Ett hus med blå fönsterluckor i Loiredalen

 1. Det är ett bra system ni hittat med att resa vartannat år och byta hus. Har följt flödet på insta och förstår att ni upplevt massor och haft hyggligt väder. Ser fram mot vinterns inlägg
  Allt gott
  /Anette

  • Ja, vi vill ju både vara hemma och resa och då fungerar vartannat år bra. Vi hinner längta både till att vara hemma en hel sommar och till att resa en hel semester.
   Vi hade vår beskärda del av regn på semestern, men då hade vi ”hemmadag” och tog det lugnt. Och dagarna utan regn var det mellan 24-28 grader, perfekt temperatur tyckte jag som inte gillar när det blir över 30.
   Kram Kristina

  • Ja, vi tycker om att ta en lång semester iväg vartannat år. Få längta hem efter några fina veckor iväg. 🙂
   Jag ser också fram emot att vada igenom alla foton i vinter. 🙂
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s