Vår gröna oas sedd från ovan!

Har ni också drömt om att leka fågel och se er trädgård från ovan? Det har jag! 🙂 För ett par veckor sedan gick min dröm i uppfyllelse! Vänner kom med sin drönare och efter att ha vidtalat de närmaste grannarna fotades vår trädgård ur en massa olika vinklar och höjder.

Så här ser vår trädgård ut från ovan, runt 16-snåret dagen före Tusen Trädgårdar 2020 (därav borden med växter på uppfarten).

Jodå, det är när man ser det här som andelen träd i vår trädgård verkligen blir uppenbar!

Har precis uppdaterat vår trädgårdsskiss, men nu får jag nog korrigera den igen… För nu har jag ju facit! 🙂 Finn fem fel? Trampstenarna i gräsmattan, ingångsverandan och ett antal trädkronor som är för små! Något mer?

Trädhörnet, det vill säga alla träd vi planterade i hörnet mot syd-väst 2004, syns tydligt på den här bilden. HÄR kan du läsa mer om det projektet. På drönarbilden syns också tydligt att våra luckor bland träden ger sol till bären vid garageväggen, poolen och delar av trädäcket.

Här är naturliga dammen under ginnalalönnens stora krona i Trädhörnet. Under plasttaket finns fågelvoljärerna. Fåglarna har möjlighet att både sitta under tak eller öppet.

På östersidan av huset finns de upphöjda odlingsbäddarna. Gången leder till framsidan och gräsmattecirkeln. Längst ner i bild syns de två stora sparrisbäddarna.

Här är den del av trädgården som numera är i princip omöjlig att fotografera: bärträdgården i nordväst-hörnet. Det är så trångt och svårt att få överblick när hallonen är manshöga. Men här på drönarbilden syns ju strukturen på ett helt annat sätt (jämför med skissen längre upp i inlägget). Och faktiskt syns det dessutom att det gröna taket på trädgårdsboden lever… HÄR berättar jag mer om när jag anlade det. För den som undrar: ovanpå det platta garagetaket ligger en värmematta som vattnet i poolen passerar för att få upp temperaturen lite extra.

Over and out. Med en sista ovanifrån-bild önskar jag en fortsatt fin juli! Länkar så klart till Trädgårdsfägring.

14 tankar på “Vår gröna oas sedd från ovan!

 1. Men Woooow så häftigt. Vilken fin trädgård ni har. Kul att se ritningen och riktiga bilden så här på bild. Härligt! Jag skulle också varit med i tusen trädgårdar men fick lämna WO trasiga maskiner och trasig gubbe, fniss. Ha det fint. Kram Pia

 2. Ååååh, så jätterolig Kristina! Det har varit min dröm också, att kunna se vår trädgård från ovan. Det ser så fint ut. Och jag måste säga att jag är djupt imponerad av hur väl du lyckats med skissen. Det är ju bara smågrejor att ändra. Och så vackert det är med den runda gräsmattan, de vackra häckarna (avenboken är verkligen fin). Träden är så vackra, utan att ta för mycket plats (om du förstår hur jag menar). Ni har ju så mänga träd men enormt fint planerade och … planterade 🙂
  Tack för denna titt från ovan!
  Kram Anita

  • Tack så mycket Anita! Har drömt om det i flera år, men först nu som det kunde bli verklighet.
   Jag var ganska nöjd när jag jämförde skiss och verklighet jag också, det är som du säger småsaker som ska fixas till.
   En del trädplantering planerade vi väl, annat råkade bara bli bra… 😉 Men att jag ville ha ”gluggar” mellan de höga träden visste jag. Att kunna välja mellan sol och skugga är viktigt.
   Kram Kristina

  • Ja, visst är det kul att se sin trädgård från ett nytt perspektiv? 🙂 Han var bra på att flyga med drönaren och hitta fina vinklar, så vi är så nöjda med bilderna.
   Kram Kristina

 3. Åh så fint och lummigt ni har det! Och det där med att se trädgården från ovan är ju lite speciellt, vi fick vänner att göra en överflygning och fota för några år sen, men det stämmer dåligt numera. Träden och buskarna har växt sen dess….. *fniss*
  KRAM/Susie

 4. Det är ju ingen mer än du själv som ser vad som behöver ändras i din skiss – för oss andra ser allt helt perfekt ut! Dessutom är det toppenkul att få se allt från ovan, då blir det så mycket lättare att förstå hur det hänger ihop.
  Man kanske skulle önska sig en drönare – hade ju kunnat flyga med den när allt flyg på Bromma låg nere …

  • Haha, så är det säkert! 🙂 Visst är det kul att se en annan vinkel och precis som du skriver, det blir lättare att se hur det hänger ihop.
   Du får fundera på en ovanifrån-bild du också, men jag förstår att det kan vara lurigt i en storstad.

   • Jag får nöja mig med google maps, lär inte få ta upp en drönare så här nära Brommaflyget.

 5. Pingback: Trädgårdsåret 2020 sammanfattat i 12 bilder | Kristinas oas

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s