20 växter som blommar en mild november

I detta grå novemberdis är det dags att ta en titt på vad som blommar i trädgården nu. För det är trots allt en hel del. Om än inte så rikligt, men som uppmuntran är det guld värt. 🙂

Sommarblommor som är inne på upploppet:

Sommarrudbeckior ‘Gloriosa Daiseis’ och ‘Sahara’, ringblomma, vit gurkört, honungsört, gyllenlack, backnejlika, pysslingnäva, nejlikrot ‘Pink Frills’ och blekgul nunneört.

Perenner som bara blommar på:

Doftaster ‘October Skies’, vit höstflox ‘Jade’, vinterlilja, skär höstflox, kärleksört och höstflox ‘Adessa Orange’.

Höstblommande perenner och buskar (som kommer blomma länge än om det milda vädret består):

Hybridkejsarolvon ‘Dawn’, Jasmintry, vit tibast och vit julros.

Hur det ser ut i helgen är dock en helt annan fråga – natten till lördag ska bjuda på -2 grader. Vi får väl se hur det går. Alla frostkänsliga växter i kruka är sedan länge inplockade i lekstugan och de halvkänsliga växterna i kruka står i tryggt förvar i kallväxthuset.

Önskar en fortsatt bra novembervecka (vi får hjälpas åt att se ljuset i mörkret). Länkar så klart till Trädgårdfägring.

11 tankar på “20 växter som blommar en mild november

  • Så kan det absolut vara Susie. Jag gick på jakt efter blommorna och upptäckte mer än vad jag först trodde som fortfarande blommade. Och då glömde jag ändå rosen Gislaine de Feligonde som blommar – om jag bara hade kommit ihåg att lyfta blicken…
   Kram Kristina

 1. Det är ju faktiskt väldigt mycket som blommar fortfarande hos dig. Här finns det inget som blommar längre, jo förresten, jag såg en ensam strålrudbeckia. Jag har lagt upp jord och löv runt mina ‘Sahara’ för att se om dom övervintrar den här vintern också. Det vore enormt kul för dom blir ju så stora, fina och rikblommande när dom övervintrar. Och så slipper jag ju så 🙂 Vi har haft minusgrader inatt. Men å andra sidan hade vi en natt för ett tag sedan när det var minus 6 så vi har redan haft vår ”köldattack”. Hoppas dina blommor klarar sig så du får njuta av dom ett tag till.
  Ha en fin fredag och helg!
  Kram Anita

  • Vi hade mer än minus två i natt redan, så det tog nog en del av blomningen är jag rädd. 😦 Men det är ju snart första advent, så det kan jag inte klaga på.
   Hoppas också på att Sahara övervintrar här, några gjorde det och andra sådde jag i våras. De är ju så fina! 🙂
   Fin helg till dig också Anita!
   Kram Kristina

 2. Tänk så mycket som ännu blommar än! Men så har ju november varit mild.
  Men ditt förra inlägg – Så många fina och vackra höstfärger det finns på träd! På tal om det, du har inget tips om ett lite smalare träd med inte så bred krona alltså, som skulle passa att planteras ca 2 meter från huset..? Som gärna är vackert på hösten…;)
  Ha det fint!
  Kram Gunilla

  • Det finns sååå många fina höstträd! Jag tänker att du ska se på pelarformer av träd med höstfärger. Alternativt ett ”buskträd” som går att beskära vid behov. En av de jag visar skulle du kunna välja: dvärgkörsbär ‘Kojo-no-mai’. Den säljs ibland uppstammad också. Blommar förtjusande i maj och vackra höstfärger. Snyggt grenverk också. Växer långsamt, så beställ ett större exemplar!
   Kram Kristina
   P.s. Tack vare dig blev det några rosor till i år… En generous gardener bland annat. Den ska tillsammans med en Rambling Rector klättra upp i gamla plommonträdet.

   • Tack för tips! Jag läste ditt svar för några veckor sen men hann inte svara just då, och kom att tänka på det idag!
    Kul att kunna inspirera till rosköp! Jag ser fram emot rosblomning i sommar!
    Ha det gott!

 3. Pingback: Trädgårdsåret 2020 sammanfattat i 12 bilder | Kristinas oas

 4. Det är ju så dags att titta in nästan en och en halv månad senare … undrar hur din blomning ser ut nu? Jag har någon rosenknopp som (förstås) inte slår ut. Läser o dina nya inköp i kommentaren till Rosor och ruiner, det låter mysigt. Längtar efter sol och rosor!

  • Jag ska göra ett inlägg i helgen om vad som blommar i januari, så då får du svaret. 🙂
   Ja! Tror också det ska bli bra med de nya rosorna, behövs mer blommor i grönskan. Och vem längtar inte efter sol och rosor!

 5. Pingback: Januariblommor i min trädgård | Kristinas oas

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s