Nässelfjärilar, solkatter och ett och annat bi

12 mars 15 vårtecken krokus skära rabatten
Krokushavet i Skära rabatten, sorten heter ‘Firefly’. Lökarna jag planterade för ett och ett halvt år sedan har definitivt förökat sig!

Den gångna veckans sol och värme har gjort susen i vår trädgård. Allt fler vårblommor dyker upp och jag bjuder på ett dagsfärskt kollage:

Vit krokus, ormöga och iris ‘Katharine Hodgkin (översta raden), krokus ‘Minor’, julros och krokus ‘Romance’ (mellersta raden) och lila krokus, krokus ‘Prins Claus’ och iris ‘Purple Gem’ (nedersta raden).

I går fick jag också se triss i insekter. Bin, humlor och en nässelfjäril!

Det mesta fjolårsvissna i trädgården är upprensat och kompostens två vår/sommarfack är överfulla, men jag vet att om bara några veckor börjar det sjunka samman. Under tiden har katten det skönt i solen ovanpå lagret med torrt prydnadsgräs.12 mars 15 vårtecken kompost katt sol

Jag fortsätter berätta hur det går med vårt växthus. Någon hård fog mellan kalkplattorna blev det inte, alla avrådde och envist letande på nätet klargjorde att det bara var att ge upp. Så jag fyllde på mellan stenarna med sättgrus, 0-8 mm sand, som jag ändå hade nästan en kubik hemma av. Det är nämligen den sand jag använder när jag planterar växter som inte tycker om vinterfukt och vill ha väldränerat. Efter sopande och vattnade i ett antal omgångar ser det nu ut så här. Precis innanför ”dörren” ligger en extra kalksten som trappsteg.12 mars 15 växthus kalkstenFogat och klart, nu kan vi börja montera stommen till växthuset.

Och därmed är mitt inlägg på Blommig fredags tema Mitt första vårtecken slut. Helgen går i växthusets tecken, bara vädret håller i sig. Hoppas ni alla får en skön vårhelg med mycket trädgårderande! 🙂

34 tankar på “Nässelfjärilar, solkatter och ett och annat bi

 1. Vilka härliga vårcollage, här har inga bin synts till än! katten verkar verkligen njuta av solens värme! Trevlig helg.

 2. Men Kristina! Vilken vååår du har hos dig. Ditt krokushav är ju makalöst vackert. Jag känner böljandet ända hit. Och triss i insekter. Ett av de käraste vårtecknen. Tittade på ditt kollage. Enormt så mycket som blommar hos dig. Men jag såg att någon har nafsat lite på en av de blå krokusarna. Det blir så snyggt med markstenen vid växthuset.

  Önskar dig en riktigt skön vårhelg!

  Kram Anita

  • Ja, det har hänt massor bara sista veckan. Tranorna har inte fel, när de kommer så är våren här.
   Såg också nafsadet – vem som nu har gjort det tro?
   Kram Kristina

 3. Härliga vårtecken! Golv av tidiga krokus är inte fy skam minsann 🙂 Golvet i växthuset ser väldigt fint ut, lycka till med arbetet i helgen.

  Ha en fin helg! Kram, Carina

 4. Så mycket fint! Redan!
  Och golvet, superfint!
  Jag har gjort med skiffer utomhus och där har jag gjutit cement med små porslin, mosaik bitar i visserligen, men det har hållit 🙂

  Trevlig vecka ! Kram Ewa 🙂

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s