Gräsets återkomst i vår trädgård

Om någon för ett par år sedan hade sagt att jag skulle så gräs på ett större område i trädgården så hade jag gapskrattat och sagt ”aldrig i livet”.

Men. Kaniner behöver ju ha gräs under sina små tassar. Det har onekligen varit en perfekt sommar att nyså gräs. Grönt och frodigt är sammanfattningen. Ingångarna till de nedgrävda rören (där kaninerna kan springa ner) syns knappast.

Det här är en fortsättning på vårens och försommarens ‘Månadens bild-tema’ i Blommig Fredag. HÄR kan du läsa tidigare inlägg.

Så här ser området som blir kaninernas stora utebur ut. Medan gräset har vuxit har maken grävt ner lecablock och monterat nätsektioner runt utegården. Där gången slutar ska dörren in till kaninerna vara. Just nu finns bara ”tröskeln” på plats.

Ännu fattas några nätsektioner runt gräsparakiternas och vaktlarnas voljär. Till hösten ska friggeboden där fåglarna ska bo byggas, här syns bara grunden i lecablock.

Så här ser det ut när man kommer gående i trädgården.

Barnens kaniner ska också få ett hus. Våra yngsta familjemedlemmar har ritat många fina förslag på kaninhus med både uteplatser och balkonger. Vi får väl se vad vi kan förverkliga av önskemålen. 🙂 Klart är i alla fall att de 13-14 kvadratmetrarna utegård i halvskugga under bigarråträdet kommer att ge kaninerna en bra livsmiljö.

I mitt nästa blogginlägg tänkte jag berätta lite mer om våra nuvarande papegojor och hur de bor.

Önskar en fin söndag och ny vecka!

19 tankar på “Gräsets återkomst i vår trädgård

 1. Vi inredde lekstugan till kaninhus på den tiden det begav sig. Men bara en liten rasthage som kaninen kunde komma till via en kattlucka, den ”riktiga” rastgården var trädgården. Jisses vilken syn när en kanin får racer-ryck och springer så fort den kan runt huset bara för att den kan och vill. 😀 Rasthagen som ni har byggt är ju helt fantastisk fin, vilken lycka för kaninerna som kan vara ute och gräva och äta även på tider som inte passar människofamiljen. 🙂 🙂

  • Tack! Vi hoppas kaninerna ska gilla sin utegård. Jag har sett en kanin springa så! Den hade rymt från sin ägare och vi var flera som hjälpte till att fånga in den. Har aldrig blivit så paff som när den tvärvände en meter upp i luften..!
   Kram Kristina

 2. Endast det bästa är gott nog för våra djur, och det där blir ju toppen för små kaniner! Såg att du hittat till Harrys instagram, vad roligt 😉

  Kram och ha det så gott!
  Gunilla

  • Hoppas och tror att det blir bra till våra nya husdjur.
   Och på tal om husdjur så är ju mina döttrar och jag Harryfans så nu kan vi se mer av din fina katt. 🙂
   Kram Kristina

 3. Så snyggt med det långa gräset som lagt sig som ett svall…kanin gömstället ser ut som i en saga. Gillas mycket!
  Lycka till med fortsättningen!

 4. Härlig och genomtänkt miljö för djuren. Vi ångrade att vi gick på det lagen sa… Kaniner måste ha kaninsällskap. Det var verkligen inte sant och då hade vi ändå läst på och valt så att det skulle bli så få problem som möjligt.

  Kram, Carina

  • Tack Carina! Djur är så olika som individer. Jag skaffade en gång en andra katt för att den första skulle få sällskap. De hatade varandra som vuxna och bråkade i praktiken dagligen tills den ena dog många år senare. Inte direkt vad jag hade tänkt mig…
   Kram Kristina

   • Jag vet – vi försökte vara lagliga men kaninerna mådde skit och den ena mobbade den andra. Då hade vi ändå försökt att få ihop en kombo som skulle kunna fungera… Kändes inte alls bra.

    Kram, Carina

 5. Vi hade också kaniner i lekstugan förr. De hade en lång trätunnel till sin utebur så de kunde springa ut när helst de ville. Nu är lekstugan flyttad och ombyggd igen. Allt har sin tid.

 6. Hej. Kul att läsa om era fåglar o voljärer.
  Tänkte höra vad ni.har som golv inne i fågelhuset. Håller på att bygga ihop en
  bod på 15kvm o ha fåglarna i o de sa har vi
  trävoljärer utanför. Har nu underlater o
  zebrafinkar men tänker skaffa.conure
  o lite annat.Men det är kul att få lite tips
  från andra.. Ja det bra. Med vänlig hälsning
  Yvonne

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s